Függővé válni – Óriási sikerrel debütált Szabó Kimmel Tamás koncertszínházi estje, a Széttépve

2019 február 26. kedd, 14:30

Február 22-én mutatta be az Orlai Produkciós Iroda Szabó Kimmel Tamás első koncertszínházi előadását, amelyben a művész 90 percen keresztül, élő zenekari kísérettel, elementáris erővel nyűgözte le a Belvárosi Színház közönségét.

A nézők az előadás után szinte ellepték a művész és produkció közösségi oldalait pozitív kommentjeikkel és a jelenlévő újságírók is megosztották kritikáikat. A függőségekről szóló zenés szembenézés folyamatosan látható a színház repertoárján.

Válogatás a kritikákból:

Őszintén, nagyon szórakoztató, ugyanakkor komoly és gondolatébresztő előadás! Szabó Kimmel Tamás olyan színészi teljesítményt nyújt, hogy leesik az állad, miközben a poénok mellett egyre mélyebbre visz egy olyan témában (függőség), amivel mindenkinek lenne dolga! Hamarosan hosszabb beszámoló is lesz, de addig is arra biztatok mindenkit, nézze meg, vigye el a kamasz gyerekét, vagy a szüleit, meg a barátait, és utána beszélgessenek. Van miről.”

“Tegnap este a Belvárosi Színházban megnéztük Szabó Kimmel Tamás Széttépve előadását. Minden együtt volt, megrázó téma, zseniális fiatal színész, érzelmi hullámvasúton ültünk mindahányan. Két dolgot emelek mégis ki: az egyik – s ezt Karinthy óta tudjuk – a tragédiában a humor, bizony olykor együtt nevettünk. A másik, ahogy Szabó Kimmel Tamás a szépkorúaktól – mi, szamár előre – a fiatalokig végig a “markában” tartotta! Az előadás egyik csúcspontját jelentő jelenete végén, ugyanabban a pózban – nyilvánvalóan improvizálva – mutatóujjával hallgattatta el néhány néző kezdődő tapsát! Ugyanabban a pillanatban folytatta is! Mondom, hogy zseni!”

A Széttépve – nem nehéz megjósolni – a színházi szezon egyik sikerdarabja (lesz), és miközben Szabó Kimmel érdemei és képességei vitathatatlanok, nem lehet megfeledkezni a háttérben alázatosan meghúzódó, de mindig idejében megszólaló zenekarról, Lázár Zsigmond bandájáról, és a zsenit kordában tartó vagy az egyéniséget szabadjára engedő rendezőről, Novák Eszterről. ”

„A Széttépve úgy lett nagyon cool előadás, hogy azokat is leköti, akik nem rajonganak a cool előadásokért, és jó eséllyel azokat is meggyőzi, akik nem tartoznak Szabó Kimmel Tamás kiterjedt rajongói táborába. És ami talán még fontosabb: alkalmat ad arra, hogy függőségeinkről, annak okairól gondolkodjunk, beszélgessünk.” – Turbuly Lilla, kultszelistilus.hu 

Az jelenetek közben felcsattanó tapsok, az előadást követő ujjongás azt jelezi, hogy Szabó Kimmel Tamás és zenésztársai hosszú szériára számíthatnak. Sokszor kell még „széttépve” lennie a Belvárosi színpadán. Szabó Kimmel Tamás szavaival zárom az ajánlómat: „Életem egyik legfontosabb színházi munkája. Várok mindenkit sok szeretettel, mert a Széttépve tényleg mindenkinek szól 14 éves kor felett.” – Csizmadia Attila, cornandsoda.hu

 Az előadás további időpontjai: 2019. március 8., 25., április 15.

Az előadásról bővebben itt olvashat.