Budapesten tart előadásokat az Osonó

2019 március 10. vasárnap, 16:58

Március 11. és 16. között több budapesti helyszínen, összesen öt alkalommal kerül bemutatásra az Ahogyan a víz tükrözi az arcot című dokumentarista előadás. A különböző iskolákban tartott délelőtti előadások mellett, amelyek a társulat osztálytermi- projektjének részét képezik, esténként a Katona József Színház valamint a Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium ad otthont a Fazakas Misi által rendezett produkciónak, amelynek ünnepi, 550. előadására március 16-án kerül sor. Az előadásokat minden esetben közönségtalálkozó követi.

Fotó: Osonó Színházműhely

Fotó: Osonó Színházműhely

Az előadás kiinduló pontját a fiatalok személyes történetei képezik, így a fiatalokat érintő társadalmi- szociális problémákat, a magányos gyerek, a tehetetlen szülők, a kiszolgáltatott fiatalok helyzetét és történeteit járja körbe a társulat, megmutatva arcainkat, ahogyan a víz tükrözi azokat. A produkciót először 2011. május 21-én láthatta a közönség, és azóta 3 kontinens 24 országának 178 településén mutatta be a társulat. Az előadás eddig 12 nemzetközi fesztiválon képviselte Kelet-Európát és számos díjban részesült.

Az Osonó Színházműhely egy olyan független, alternatív színházi kezdeményezés, amely a létrejövő előadásokon túl párbeszédre törekszik a közönséggel, annak érdekében, hogy inspirációt adjon, hogy felelős és kreatív emberként keressék meg helyüket a társadalomban. A színházi, oktatási és szociális projekteken keresztül, az Osonó intenzív élményt biztosít a résztvevők számára, hogy saját önismeretük és másokkal való kapcsolataik fejlesztését elősegítse. A független társulat célja, hogy korunk mindennapi történéseit felismerje, művészi alkotássá formálva alternatív megoldásokat keressen.

A társulat 2016-ban az Európai Parlament értékelése által az Ifjúsági Nagy-Károly Díj Nemzeti győztese lett, 2015-ben Regisztrált Tehetségponttá, majd 2017-ben Európai Tehetségponttá vált és 2012-ben a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Csokonai Vitéz Mihály Közösségi díját vehette át.

Fotó: Osonó Színházműhely

Fotó: Osonó Színházműhely

Szereplők: Mucha Oszkár, Mihácsi Veronika, Fazakas Hunor, Kozma Zsófi, Macsuka Patrik, Virginia Alexandra. Technikus: Pászka Gáspár Csongor. Rendező: Fazakas Misi.

A budapesti előadások időpontjai:

Március 11., 13 óra: Verebély László Szakgimnázium és Szakközépiskola
Március 12., 14 óra: Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium
Március 12., 18:30 óra: Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium
Március 13., 15 óra: Belvárosi Tanoda
Március 16., 19:15 óra: Katona József Színház