Fehér nyuszi, vörös nyuszi – Alföldi Róbert egyszemélyes előadása az Átriumban

2019 március 27. szerda, 13:08

Május 1-jén különleges színházi eseményre kerül sor az Átriumban. Olyan darabot mutatnak be, amely nem hagyományos: nincs rendezője, nincs díszlete, nincs jelmeze, nincs próbája. A színész, aki játssza, először a színpadon kapja kezébe a szöveget, előtte nem ismerheti azt, mindössze egy előzetes instrukciólistát kap 48 órával az előadás kezdete előtt.

Alföldi Róbert / Fotó: Mészáros Zsolt, nyugat.hu

Alföldi Róbert / Fotó: Mészáros Zsolt, nyugat.hu

Az iráni szerző, Nassim Soleimanpour darabja, a Fehér nyuszi, vörös nyuszi ezzel együtt valódi színház: különös, intenzív játékhelyzetet teremt a színész, a közönség és az író között. A nemzetközi sikert aratott, több mint 50 nyelvre lefordított darab számos díjat söpört be, hiszen egyedülálló és megismételhetetlen élményt nyújt minden estén, ugyanis egy színész – a fentiek miatt – életében mindössze egyszer játszhatja el a darabot. A magyarországi ősbemutatón, május 1-jén este Alföldi Róbert vállalta, hogy találkozik a darabbal és a közönséggel.

A jegyek mindössze három óra alatt fogytak el az első alkalomra, de ez csak az első: az előadás mindig más és más színésszel kerül színpadra a jövőben.