Tehetség? Karrier? Kiszolgáltatottság? – Beszélgetés a Radnótiban A művésznő és rajongói után

2019 március 28. csütörtök, 9:00

A művésznő és rajongói című előadás után március 30-án beszélgetést tartanak, ahol Lovas Rozi, Porogi Ádám, Morcsányi Géza és Hercsel Adél körbejárják a történet társadalmi vetületeit.

Lovas Rozi és Porogi Ádám / Radnóti Színház: A művésznő és rajongói / Fotó: Dömölky Dániel

Lovas Rozi és Porogi Ádám / Radnóti Színház: A művésznő és rajongói / Fotó: Dömölky Dániel

A művésznő és rajongói című, szatirikus hangvételű Osztrovszkij-komédia egy fiatal színésznő boldogulását mutatja be, miközben mecénások sűrűjében kell összeegyeztetnie a karrierépítést az elveivel, az önmagával szemben támasztott elvárásokkal.

Az előadás után március 30-án, szombaton SZÓVAL-beszélgetést tartanak, ahol Lovas Rozi, Porogi Ádám, a Radnóti művészei, Morcsányi Géza, az előadás dramaturgja és a dráma fordítója, valamint Hercsel Adél újságíró, író, a családon belüli erőszakról szóló Láthatatlan pokol c. könyv szerzője körbejárják a történet társadalmi vetületeit.

Milyen megítélés övezi a karrierizmust, különösen a női karrierépítést ma Magyarországon? Mennyire ellentmondásos vagy épp képmutató a témához való viszonyunk? Mi mindent kell eltűrnünk a céljaink megvalósítása és az érvényesülés érdekében? Közben hogyan tudjuk megvédeni a határainkat, magunkat és egymást a sérülésektől, a visszaéléstől vagy épp a durva bántalmazástól Egyáltalán hol kezdődik a másik ember kihasználása, megalázása és maga az erőszak? Hogyan alakulnak át folyamatosan az emberi érintkezés szabályai, illetve a hierarchia-viszonyok a színház falain belül és kívül?

A részvétel ingyenes.