Béres Ilona és Fodor Tamás párosa helyett A tribádok éjszakája versenyez a POSZTon

2019 március 28. csütörtök, 9:33

A Magyar Színház A székek c. előadása helyett a Pinceszínház produkciója, A tribádok éjszakája versenyez az idei POSZTon. Kiss Csaba rendezésében Gömöri András Máté, Juhász Réka, Kaszás Gergő és Györgyi Anna is fellép.

Per Olov Enquist drámája már megjelenésekor heves indulatokat váltott ki, ugyanis a Női Egyenjogúság évében 1975-született darab a nőgyűlölettel vádolt jeles svéd író August Strindberg válásáról szól. Nyíltan, nyersen, néha szókimondóan állít színre olyan tabukat, mint a leszbikus vonzalom, a női alkoholizmus, a házasságon belüli lelki erőszak. Életrajzi hitelességgel, de ugyanakkor rengeteg humorral, groteszk játékossággal.

A változás okairól szólva a Magyar Színház közölte: “Amennyire örültünk és amilyen büszkék voltunk amikor megtudtuk, hogy Ionesco: A székek színdarabja Szabó K. István rendezésében részt vehet a POSZT programjában, olyan szomorúan kell most tudomásul vennünk, hogy Béres Ilona elhúzódó betegsége nem teszi lehetővé, hogy kihasználjuk ezt az alkalmat és szakmai nézők előtt, színházi fesztiváli közegben mutathatnánk meg hol tart most a Magyar Színház.”

“Mégis mindennél fontosabb nekünk, hogy Béres Ilonának a legteljesebb gyógyulást kívánjuk éppen a majdani előadások érdekében. Bízunk abban, hogy ez a kétszemélyes játék vele és Fodor Tamással, sok örömet szerez majd a nézőknek, és további évadokban is büszkélkedhetünk még ezzel a számunkra is meghatározó előadással. Ennek reményében kívánunk minden résztvevőnek sikeres POSZT-ot” – tette hozzá Zalán János igazgató a Magyar Színház társulata nevében.