A Scallabouche Társulat az RS9 OFF 2019 független színházi fesztiválon

2019 március 29. péntek, 15:09

A Frank Stein című darabját viszi a Scallabouche Theatre az RS9 OFF 2019 független színházi fesztiválra. Társulatunk sikerrel pályázott az immár harmadik alkalommal megrendezésre kerülő RS9 színház megmérettetésére, ahol a nézők jegyükkel szavazhatnak arról, melyik előadást találták a legjobbnak.

A Frank Stein felveti korunk egyik nagy kérdését, rádöbbenését: egy erős narratívával milyen döbbenetes dolgokat lehet elérni, mennyire könnyű manipulálni. Sikerrel hozza elő az én által alkotott történeteken keresztül a szörnyet, hogy valami töredezetten egészet, megérintőt és szomorút alkosson. Szembesít azzal, mi történik, ha valaki a publicitást felhasználva saját narratívájával óriási károkat okoz. Akár a legmélyebb erkölcsi szabályainkat is képes ledönteni egy erős narratíva?

Szalontay Tünde, Messaoudi Emina és Jászberényi Gábor a narratíva újraértelmezésével, a hagyományos színházi keretek áttörésével, az alternatív színház jelentette formai kihívásokkal és az abszurd darabokra jellemző humorral mondják el Frank Stein történetét. Az előadás abszurd és tragikomikus jelenetek sorozata, öt történet alkotta szkeccsfüzér. Hallgassa meg egy vonaton utazó önjelölt írónő; egy rádióműsorban megcsalását elmesélő feleség; egy vonaton üvöltve telefonáló személyi edző; a levegővétel nélkül beszélő taxisofőr és a helyzetével visszaélő masszőr elbeszélését.

RS9 színház, 2019. április 27., szombat, 14:00
Jegyek a jegy.hu oldalán kaphatók.