Borbély Alexandra és Ullmann Mónika is fellép a Pride-on

2019 április 10. szerda, 9:10

Az Orlai Produkciós Iroda 2017-ben indított Élet.történetek.hu sorozatának Pira-Bella című előadása Borbély Alexandrával és Ullmann Mónikával a főszerepben látható lesz a Budapest Pride 2019 rendezvénysorozat keretein belül a Jurányi Házban.

Borbély Alexandra / Fotó: Takács Attila

Borbély Alexandra / Fotó: Takács Attila

Az Orlai Produkciós Iroda sorozatának minden darabja egy-egy igaz történeten alapul. Lengyel Nagy Anna, a szerző, egész életében mániákusan gyűjtötte kis emberek nagy történeteit. “Negyven ​​éve beszélgetek velük. ‘Civilek’, névtelenek, ismeretlenek. Közülünk valók. Negyven éve nem tudok hozzászokni ahhoz a sok csodához, groteszk fintorhoz, tragikumhoz és bölcsességhez, ami egy emberi sorsba belefér” – fogalmazott a szerző.

Két tévedés. Egy lány fiútestben születik és ezért megjárja a poklot. Egy született prosti – ahogy ő vall magáról – tanítónéni testben születik, de a mai magyar valóság közbeszól – olvasható a Pira-Bella ajánlójában.

Ullmann Mónika / Fotó: Takács Attila

Ullmann Mónika / Fotó: Takács Attila

A Borbély Alexandra és Ullmann Mónika főszereplésével készült igaz sorsokat elmesélő monológokat Lengyel Nagy Anna gyűjtötte össze, Zöldi Gergely alkalmazta színpadra és Pelsőczy Réka művészeti vezetése mellett Szabó Máté rendezte.

Az előadás június 16-án 19 órától lesz látható a Jurányi Inkubátorházban, a jegyértékesítés már megkezdődött.