Elfog/adsz – Rendhagyó színházi nevelési előadást rendezett Eke Angéla

2019 április 18. csütörtök, 16:22

Elfog/adsz címen diákoknak szánt vizuális nevelési programmal járja az ország iskoláit Eke Angéla.

A Junior Príma díjas színésznő kollégájával, Bán Bálinttal közösen egy-egy osztályközösséghez látogat el, hogy megismertesse a fiatalságot a kirekesztés témakörével, az elfogadás fontosságával, saját rendezésű darabján keresztül.

A tantermi színházi előadás egy komoly és széles rétegeket érintő jelenségre, a kirekesztés témakörére fókuszál.

„Vizuális és mozgásszínházi elemek bevonásával, nonverbális formanyelvvel hoztuk létre a produkciót. Az előadás központi látványeleme egy állandóan változó formájú, felfújt nejlon elem, amit közösen terveztünk a fiatal divattervezővel, Pintér Judittal. Emellett a Puskás Dani által írt kortárs zenei aláfestés is segíti a történetmesélést, valamint Szendrey Gitta drámapedagógus bevonása is kiemelt fontosságú volt” – fogalmazott Eke Angéla.

„Túl vagyunk néhány előadáson, és bátran mondhatom, hogy nagy büszkeséggel és csodás élményekkel töltenek el ezek a pillanatok. Az előadás után mélyebben is foglalkozunk a témával, közösen átbeszéljük a látottakat, valamint a sokak számára ismeretlen formanyelvet is segítünk értelmezni a srácoknak, mivel ez nagyban hozzájárul a kreativitásuk fejlesztéséhez is. Már gyermekként is érzékeny voltam erre a témakörre, és mindig óvtam a gyengébbeket. Fontosnak tartom, hogy az elfogadás és a nyitottság már fiatal korban az életük részévé váljon. Olykor ugyan nehéz megtalálni a kamaszokkal a közös hangot, de kellő szeretettel és energiával tudunk velük kapcsolódni – tette hozzá a színésznő, aki reméli, hogy további támogatással a jövőben még több intézménybe eljuthatnak.