Kakaóscsiga – a Fedél Nélkül hajléktalan szerzőinek műveiből készült előadás

2019 április 19. péntek, 8:14

Mesélni mindenki szeret – de mesét hallgatni talán még jobban.

 

Egy férfi, nevezzük Énnek, egy hosszú nap után hazaérkezik erdőszéli kunyhójába. Leveszi a kabátját, lemotyózik, és mesélni kezd. Mesél nekünk a szokásairól, a mindennapjairól, beszámol a megfigyeléseiről, az élményeiről. Egyszóval az életéről. Kis kartonbirodalma fokozatosan telik meg emlékekkel, történetekkel, vágyálmokkal, fantáziákkal.

A színpadon megelevenedő, humort sem nélkülöző alkotásokon keresztül felfedezhetjük a hajléktalansorsba kényszerült emberek gazdag, szellemes, életigenlő belső világát. Rávilágítanak arra, hogy érdemes figyelni az apró emberi rezdülésekre – függetlenül attól, hogy az embernek van-e fedél a feje fölött, vagy sem.

A Kakaóscsigában Papp János, Kazinczy- és Gobbi Hilda-életműdíjas színművész előadásában, a Bányai Zsuzsanna által tervezett animáció által kísérve kelnek életre a hajléktalan emberek történetei, Cortés Sebastián rendezésében.

A produkció a Menhely Alapítvánnyal együttműködésben jön létre, a premierből befolyt jegybevétel teljes összegét az alkotók és a Centrál Színház az alapítvány számára ajánlják fel a Fedél Nélkül további művészeti tevékenységének támogatására. A premiert követően az előadás májusban a Három Hollóban lesz látható.

Bemutató: 2019. 04. 27., 19 óra, Centrál Színház, Kisszínpad

További előadások:

  1. 05. 08. 19 óra, Három Holló (jegyek: https://tixa.hu/kakaoscsiga1)
  2. 05. 15. 19 óra, Három Holló (jegyek: https://tixa.hu/kakaoscsiga2)

Előadja: Papp János

Produkciós menedzser: Kovács Brigitta
Rendező: Cortés Sebastián
Szerzők: Herczeg Árpád, Horváth Csilla, Kovács Béla, Orbán Anna, Zilahy Tamás (Fedél nélkül szerzői)
Animációs film: Bányai Zsuzsanna
Díszlettervező: Barbora Skaburskė
Világítástervező: Váradi András
Dramaturg: Nagy Orsolya
Zene: Kalotás Csaba
Project mapping: Szabó Kristóf – KristofLab