Újra TérTáncKoncert – Beethoven 7. szimfóniájára mozdul majd 400 fiatal

2019 május 05. vasárnap, 14:50

Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar idén is egy nagyszabású, ingyenes szabadtéri koncerttel köszönti a nyarat a Szent István-bazilika előtti téren június 16-án 19:00-tól.A #TérTáncKoncerten ezúttal Beethoven 7. szimfóniájára mozdul majd együtt több mint 400, többségében hátrányos helyzetű térségből érkező fiatal.

Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar 2019-ben ötödik alkalommal rendezi meg ingyenes szabadtéri programját, a TérTáncKoncertet, ahol idén is többszáz hátrányos helyzetű térségből érkező fiatal táncol együtt, ezúttal Beethoven 7. szimfóniájára.

„Beethoven 7. szimfóniáját Wagner a »tánc apoteózisának« nevezte. Különösen az utolsó tétel folyamatosan lelkesítő lüktetése miatt tekintették akkor ezt a zenét a szabadság zenéjének. Jó, hogy erre fognak most táncolni a gyerekek!” – mondja Fischer Iván karmester.

A BFZ 2015-ben indította el a TérTáncKoncerteket. A program nemcsak zenéről és táncról, hanem elfogadásról, toleranciáról, a közösen megteremtett pillanatok átéléséről is szól.

A kezdeményezés főszereplője minden évben az a többszáz gyerek, aki együtt táncol a zenekar játékára Budapest szívében. A fellépők hónapokon át dolgoznak a közös célért, egyre közelebb kerülnek egymáshoz, az eredményt pedig már egy több ezer fős közösség tagjaként élvezhetik. A részt vevő iskolák partnereink abban, hogy minél több roma és nem roma, hátrányos helyzetű és szerencsésebb sorsú gyerek táncoljon együtt.

A heti táncpróbák mellett regionális találkozókat szerveznek. A Demokratikus Ifjúságért Alapítvánnyal közösen tesznek a bekapcsolódó közösségek összekovácsolásáért, a szociális kompetenciáik erősítéséért, és arra is alkalmat teremtünk, hogy a gyerekek közelebb kerüljenek a klasszikus zenéhez.

A KONCERTEN A RÉSZVÉTEL INGYENES.
http://www.tertanc.hu/