Gyarmati Fanni naplója – Érkezik a 100. előadás Hámori Gabriellával

2019 május 08. szerda, 14:02

2019. május 15-én 19 órakor látható 100. alkalommal Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni naplója a Várkert Bazárban Hámori Gabriella előadásában, Seres Tamás rendezésében. A darab után az alkotók Ferencz Győzővel, Radnóti Miklós és Gyarmati Fanni irodalmi hagyatékának gondozójával beszélgetnek. Az esemény a Várkert Irodalom eseménysorozat keretein belül valósul meg.

„Gyarmati Fanni naplójának megjelenése után nem sokkal készült el az előadás Seres Tamás rendezésében, Fischer Iván lakásszínházában játszottuk egy évadon keresztül. Az eredeti szándék szerint csak néhányszor szerettük volna játszani, mégis egyre nagyobb érdeklődés övezte, amit annak tulajdonítunk, hogy Radnóti Miklós költészete és sorsa az emberek számára fontos és felejthetetlen. A darab minden mondata a naplóból származik, kordokumentumról van szó nem pedig színpadi szövegről. Gyarmati Fanni gondolatait, érzéseit szeretném a lehető legtisztábban átadni most 100.alkalommal is, a Várkertben” – nyilatkozta Hámori Gabriella.

Az előadás után két nappal a Kávéházak éjszakáján, a Dunapark Étterem és Kávéházban, Radnóti Miklós és Gyarmati Fanni korábbi lakásától nem messze látható a darab 101. alkalommal.