Hogyan alakult ki a POSZT versenyprogramja? – Jó kérdés a Katonában

2019 május 08. szerda, 16:05

A Magyar Színházi Társaság beszélgetéssorozatának következő vendégei Gulyás Gábor és Zalán Tibor, az idei POSZT válogatói lesznek Turbuly Lilla kritikus mellett.

 

A Magyar Színházi Társaság 2017 őszén indította beszélgetéssorozatát, amelyen szakmai témák kerülnek elő, de nem csak a szakma, hanem a színház iránt érdeklődők részvételére számítva. Az októbertől májusig tartó sorozatban a Katona József Színház Kantinjában alkalmanként három színházi alkotóval és Veiszer Alindával alkotókat és nézőket egyaránt foglalkoztató és érdeklő felvetéseket járnak körbe.

Fotó: Hegyi Júlia Lili

Fotó: Hegyi Júlia Lili

A következő Jó kérdés témái: Hogyan alakult ki a POSZT versenyprogramja? Milyen szempontok mentén néz előadást a kritikus és a POSZT-válogató? Milyen tendenciákat látnak a magyar színházakban? Tud-e objektív kívülálló lenni egy drámaíró, akinek a darabjait több színház is műsorra tűzte? Elfogadná-e a legjobb képzőművészek versenykiállításának kurátoraként a kritikust a művészettörténész? Korrelál-e a POSZT versenyprogramja és a Színikritikusok Díja?

Beszélgetőpartnerek: GULYÁS GÁBOR filozófus, esztéta, a 2019-es POSZT versenyprogramjának válogatója; TURBULY LILLA színikritikus, a Színházi Kritikusok Céhének elnöke; ZALÁN TIBOR költő, író, dramaturg, a 2019-es POSZT versenyprogramjának válogatója. A beszélgetés vezetője: VEISZER ALINDA. A program ingyenes. Támogató: NKA, MMA.

2019. május 13., 17:00
Katona József Színház