Kulka János és Sipos Vera a Trojka Színházi Társulás új bemutatójában

2019 május 09. csütörtök, 6:32

Kulka János vendégművészként folytatja a közös munkát a Trojka Színházi Társulással, Sipos Vera pedig szerzőként debütál. A Silence Book – fizikai színházi képek kezdőknek és haladóknak című előadást május 11-én láthatja először a közönség a Hold21HPS Kultúrszalonban.

Sipos Vera darabszerzőként debütál, és színészként is először fog együtt dolgozni a társulattal. További szereplők Nagy Dóra, Mátrai Lukács Sándor, Bárnai Péter és Soós Attila, aki egyben az előadás rendezője is.

Fotó: Bokor Krisztián

Fotó: Bokor Krisztián

– A Silence Book nemcsak azért fontos nekem, mert az első saját szövegem, ami színpadra kerül – nyilván ez a legizgalmasabb benne – hanem azért is, mert nagyon kíváncsivá tesz, hogy az egész kicsi pillanatok, a ‘nem fontos’-nak tűnő beszélgetések, mozgással elegyítve vajon milyen terepre kalauzolják el a nézőket. Olyasmik, amikben nem történnek különös drámai események, nincsenek nagy hősök, csak mindennapi szereplők, és mindennapok, amik bármelyik nézővel megtörténnek. Alapvetően könnyed előadást szeretnénk készíteni, amihez reményeim szerint tud kapcsolódni az is, akinek eddig ismeretlen a fizikai színház. Nem kell félni, hogy nem fogják érteni, hogy mit jelent egy-egy mozdulat. Ez mindenképp célunk, sőt tán az is, hogy esetleg aztán egy komolyabb szintet is könnyebben fogadjanak be azok, akiket ez érdekel. A verbalitás és mozgás nyelvét felváltva cserélgető szereplők szinte észre sem veszik, hogy elhallgatott dolgaikról mennyi mindent megtudhatunk az apró rezdüléseik, a gesztusaik alapján is, mint egy jól elkapott pillanatból egy fotón, egy albumban – mondta el Sipos Vera. 

Kulka János, aki márciusban a társulat jegyezte Cseresznyéskert Firszeként tért vissza szöveges szerepben a színpadra, vendégművészként folytatja a közös munkát a Trojkával. A helyszín ezúttal is különleges, az előadás a Hold21HPS Kultúrszalon (1054 Budapest, Hold utca 21. kpcs. 66.) első önálló premierje lesz. A Silence Book fekete humorral, sok-sok zenével és tánccal avat be minket egy család három generációjának groteszk élettörténeteibe.

Szereplők:

Nagyapa / Olbe (Ralff legkisebb kisfia) – Kulka János
Apa (Ralff) – Mátrai Lukács Sándor
Anya, Ralff felesége (Inez) / fiatal Inez / Tereza (Bill felesége) / Susan (Ralff szeretője, Olbe anyja)- Nagy Dóra
Gitte néni, Ralff nővére / kicsi Gitte (Gitte lánya) / Bertha (Lennig felesége) – Sipos Vera
Lennig, Ralff nagyobbik fia (Bertha férje) – Bárnai Péter
Bill, Ralff kisebbik fia (Tereza férje) / Szimon (fiatal Inez szerelme) – Soós Attila

Szerző: Sipos Vera

Dramaturg: Balassa Eszter
Látvány- és jelmeztervező: Lakatos Márk
Jelmeztervező asszisztens: Tósaki Gabi
Styling: Lakatos Márk
Rendezőasszisztens: Mész Adrienn és Piróth Kinga
Rendező: Soós Attila
A jelmezek nagy részét Nanushka biztosította.

Előadások májusban:

bemutató: 2019. május 11. szombat 19:00

második előadás: 2019. május 12. vasárnap 19:00 

Helyszín: Hold 21 HPS Kultúrszalon /// 1054 Budapest, Hold utca 21. kpcs. 66.

Jegyvásárlás itt lehetséges.