Valló Péter és Juronics Tamás is rendez jövőre a Thália Színházban

2019 május 16. csütörtök, 18:02

Zenés komédia, vígjáték és krimi a Thália 2019/20-as évadában.

 

Fotó: Thália Színház

Fotó: Thália Színház

A következő színházi évad nagyszínpadi bemutatóinak sorát Eisemann Mihály – Halász Imre – Békeffi István Egy csók és más semmi című darabja nyitja. A romantikus, zenés komédia szereplői: Hevesi László, Mentes Júlia Virginia, Zayzon Zsolt – ők hárman az új évadtól a Thália Színház művészeinek csapatát erősítik –, Gubás Gabi, Hunyadkürti István, Molnár Piroska, Mórocz Adrienn, Nagy Viktor, Tamási Zoltán, Tóth Eszter és Vida Péter. Az előadás 2019. október 12-én kerül először színre, rendezője Juronics Tamás.

A zenés komédiát Legszebb férfikor címmel egy újabb Michael Frayn-mű – egyben ősbemutató – követi 2019. december 14-én. Hová vezet, amikor most, a legszebb férfikorban feltámad a remény? Húsz éve várt egyéjszakás kaland az oxfordi kollégisták találkozóján. Hét férfi és egy nő – mindenki egyért, egy mindenki ellen. A vígjátékot Valló Péter rendezi. Szereplők: Mózes András, Nagy Viktor, Pindroch Csaba, Schell Judit, Szabó Győző, Tamási Zoltán, Vida Péter és Zayzon Zsolt.

2020. április 4-én egy megaprodukció, a Gyilkosság az Orient expresszen mutatkozik be. Az Agatha Christie egyik legismertebb krimijéből Ken Ludwig által készített adaptáció most először lesz látható hazai színpadon. Poirot, a híres magánnyomozó kényelmes hazaútra vágyik a legendás Orient expresszen, ám az utazás nem a várt módon alakul… Az ősbemutató rendezője Szirtes Tamás. Játsszák: Bán Bálint, Gubás Gabi, Mentes Júlia Virginia, Molnár Piroska, Mórocz Adrienn, Mózes András, Pindroch Csaba, Szervét Tibor, Tamási Zoltán, Tóth Eszter és Vida Péter.

A Thália Színház a következő évadtól új játszóhellyel is gazdagodik – átadásra kerül a Thália Télikert, melynek első bemutatója Tarnóczi Jakab rendezésében Gerhart Hauptmann Bernd Róza című drámája. Az előadás 2019. szeptember 28-tól tekinthető meg. Szereplői: Bán Bálint, Mentes Júlia Virginia, Molnár Piroska, Mózes András, Schell Judit, Tamási Zoltán és Zayzon Zsolt.

A német klasszikust az Irvine Welsh művéből színpadra állított Trainspotting követi 2019. október 11-én. A regényből 1996-ban azóta kultikussá vált film is készült. Az előadás rendezője Horváth Csaba, játsszák: Bán Bálint, Mózes András, Szabó Erika és Szabó Győző.

A Télikert utolsó bemutatója 2020. április 3-án Yasmina Reza Művészet című vígjátéka lesz, mely a francia írónőt világszerte ismertté tette, és 1994-es első bemutatója óta az egyik legtöbbet játszott színdarab. A produkció rendezője Béres Attila, szereplők: Hevesi László, Nagy Viktor és Zayzon Zsolt.

A 2019/20-as évad ismét a Vidéki Színházak Fesztiváljával indul, mely 2019. szeptember 2. és 8. között kerül megrendezésre. A Thália jegypénztárában és weboldalán mostantól ismét kaphatók a színház kedvezményes bérletkonstrukciói: a VIP Premier, a Filmsikerek, a Randevú, a Férfi4x és a Thália 19/20.