A színpadon ismeri meg a szöveget – Hernádi Judit folytatja a Fehér nyuszi, vörös nyuszi sorozatot

2019 május 17. péntek, 8:06

Június 8-án Hernádi Judit adja elő a Fehér nyuszi, vörös nyuszit az Átriumban.

Hernádi Judit

Hernádi Judit

Május elsején volt a magyarországi ősbemutatója a Fehér nyuszi, vörös nyuszi című rendhagyó előadásnak az Átriumban. Az iráni szerző, Nassim Soleimanpour egy olyan előadást álmodott meg amely nem hagyományos: nincs rendezője, nincs díszlete, nincs jelmeze, nincs próbája. A színész, aki játssza, először a színpadon kapja kezébe a szöveget, előtte nem ismerheti azt, mindössze egy előzetes instrukciólistát kap 48 órával az előadás időpontja előtt.

Magyarországon elsőként Alföldi Róbert vállalta, hogy találkozik a darabbal és a közönséggel, egyedülálló és megismételhetetlen élményt nyújtva azoknak a szerencséseknek akik részesei lehettek ennek az estének, ugyanis egy színész – a fentiek miatt – életében mindössze egyszer játszhatja el a darabot.

Azonban hamarosan jön a következő egyedülálló és megismételhetetlen alkalom: június 8-án Hernádi Judit adja elő a Fehér nyuszi, vörös nyuszit, nagy izgalommal várja az estét és kifejezetten szakmai kihívásnak tartja az író, a színész és a közönség találkozásának ezt a különleges formáját.

A várakozás izgalmáról a színésznő  így nyilatkozott: “Fogalmam sincs, hogy mi lesz, nem mentem utána a darabnak egyáltalán és bízom benne, hogy meg tudom csinálni, de ha nagyon nem megy eléneklem acapella a Soha se mondd!-ot, és hazamegyünk…”

Az Átrium színpadán Hernádi Judit látható még május 20-án, 22-én és június 2-án a A félelem megeszi a lelket női főszerepében (amit a színikritikusok 2018-ban a legjobb alakításnak választottak), valamint Morton Mamaként a Chicago előadásain.