Nők. Játszmák. Rivaldafény. Búcsú.

2019 május 17. péntek, 10:50

Utolsó előadásához érkezik a Nők. Játszmák. Rivaldafény. a József Attila Színház Gaál Erzsébet Stúdiójában. (X)

Két nő. Két művész. Két sértett fél. Két egymás szeretetére éhező ember. Két dühös asszony. Két csodálatos színésznő: Fehér Anna és Pikali Gerda. Utolsó előadásához érkezik a Nők. Játszmák. Rivaldafény. a József Attila Színház Gaál Erzsébet Stúdiójában.

Egy színház kulisszái mögé pillant be az alapmű: egy új színmű olvasópróbáján járunk. Gertrude drámája az átlagember számára talán lila ködnek tűnhet, de az írónő számára élete fő műve. Camille, sztárszínésznő, bulvárhős, de a felszínesség egy érző és tehetséges, erős nőt takar.

Két egykori barátnő újra találkozik. Felszínre törnek az egykori félreértések. Vajon képesek-e legyőzni a köztük tátongó szakadékot? A színház összeköt, vagy épphogy növeli az ellentéteket? Vajon, az állandóan megalkuvó Gertrude vagy a rendszert hűen kiszolgáló Camille kerekedik felül? Lehet-e győztese ennek a helyzetnek?

A néző mindenképp, hisz két fantasztikus színésznő alakítását csodálhatja testközelből. Két finom és sallang mentes művész koncentrált játékára számíthat, aki jegyet vált az utolsó előadásra.


A mű fanyar humorát laza eleganciával egészíti ki Nagy Szilvia hegedű-, és Draskóczy Veronika brácsa játéka. Schlanger András rendezése május 18-án búcsúzik a közönségtől.

(X)