Herczeg Ferenc két művét is bemutatják az Újszínházban

2019 május 18. szombat, 13:31

Az Újszínházban két Herczeg Ferenc-művet is láthat a közönség az új évadban, a műsoron a darabok között lesz dráma, vígjáték és gyerekelőadás is.

Az Újszínház társulata már a következő évi bemutatókra készül, a darabok között két Herczeg Ferenc-mű, a Kék róka című színjáték, valamint Az élet kapuja című regényből készült színdarab is szerepel – mondta el az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában Dörner György igazgató. Az élet kapuja című, Bakócz Tamásról szóló regény színpadi változatát jövő év februárjában mutatják be a színházban.

A gyerekekre is gondoltak a következő évadban, nekik szól Fésűs Éva írása alapján A palacsintás király című előadás. Az igazgató beszámolt arról, hogy az idén hatodik alkalommal megrendezett Keresztény Színházi Fesztivál a közelmúltban sikeresen zárult, sokan voltak kíváncsiak az Újszínház szakrális programsorozatára.

Elmondta azt is, hogy nyáron a társulatnak egy vendégszereplése lesz a diósgyőri várban, ahol a Ricse, Ricse, Beatrice című darabjukat láthatja a közönség.

Forrás: MTI, Színház.org