Határtalan – Egyetlen alkalommal mutatják be a Tünet és a MáSzínház előadását

2019 május 19. vasárnap, 9:02

Június 12-én mindössze egy alkalommal lehet látni az értelmileg akadályozott színészekkel dolgozó MáSzínház és a kísérleti táncelőadásairól ismert Tünet Együttes közös műhelymunkájából születő előadást. A Határtalan a Jurányi Ház TÜNET termében, a független társulatok művészeinek a teljes évadon át folyó közös útkereséséből jön létre.

Fotó: Balla Dávid

Fotó: Balla Dávid

Az alkotók ajánlója:

„Lehunyom a szemem. Beszívom a levegőt. Hallom, ahogy dobban a szívem. Érzem ahogy cseppen az izzadság a homlokomról. Kifújom a levegőt. Sötét van. Tapintható a pulzusom. Mindent érzékelek. Aztán már nem hallom, nem látom, nem értem, nem érzem, csak egyszerűen ÉLEK…”

Fotó: Balla Dávid

Fotó: Balla Dávid

A MáSzínház és a Tünet Együttes találkozásából létrejövő kísérleti előadás egy 10 hónapos fizikai színházi műhelymunka eredménye. A folyamatban a MáSzínház értelmileg akadályozott színészei a Tünet Együttes szakemberivel, Papp Évával, Szász Dániellel és Valcz Péterrel dolgoztak együtt Bakonyvári Krisztina, a MáSzínház drámapedagógusának vezetésével.

Fotó: Balla Dávid

Fotó: Balla Dávid

Papp, Szász és Valcz először alkottak speciális környezetben, ahol az együttesben felhalmozott tudást, tapasztalatot és módszert MÁSképpen használhatták. A három mozgásművész egy-egy hosszabb műhelymunkát vezettek az évad során. Az egyes folyamatokban megszületett elemekből állítja össze Bakonyvári a június 12-én 16.30-tól a Jurányi Ház TÜNET termében mindössze egy alkalommal bemutatásra kerülő előadást Határtalan címmel.

Fotó: Balla Dávid

Fotó: Balla Dávid

A drámapegagógia, a gyógypedagógia és a tánc összeéréséből létrejövő előadásban a fogyatékossággal élő fiatalok a mozdulat nyelvén mesélnek a határaikkal való küzdelmeikről és a határtalanság eufórikus élményéről.  A projekt a Nemzeti Tehetség Program, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósulhatott meg.A 60 perc szünet nélkül, amelyet egy 30 perces szakmai beszélgetés követ az alkotókkal. Az előadást 15 éves kor felett ajánlják.

Jegyek 900 Ft-ért válthatók a MáSzínházat működtető AppArt Egyesület oldalán.