Kárpát-medencei Diákszínjátszó Találkozó Budapesten

2019 május 25. szombat, 16:48

A Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából Erdély, Vajdaság, Szlavónia, Felvidék és Magyarország diákszínjátszóinak szervez találkozót a Magyarság Háza június 3-5. között a Nemzetpolitikai Államtitkárság támogatásával.

Az első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal megrendezésre kerülő rendezvény szakmai lebonyolításáért az Osonó Színházműhely felel. A rendezvény célja többek között lehetőséget teremteni a különböző magyarlakta területek fiataljai számára a találkozáshoz, a kapcsolatteremtéshez, a szakmai tapasztalatok kicseréléséhez, az egymás és a nagyközönség előtti bemutatkozáshoz, az összetartozás érzésének megerősödéséhez.

Június 3-án az Osonó Színházműhely két tagja, Fazakas Misi és Mucha Oszkár műhelyfoglalkozásokat tart, este pedig sor kerül a független színház nagysikerű, a fiatalok személyes történeteit feldolgozó, az Ahogyan a víz tükrözi az arcot című előadásának bemutatására. Előadás után elmélyítő színházpedagógiai foglalkozás során oszthatják meg a résztvevők gondolataikat és érzéseiket.

Június 4-én a diákszínjátszóké a főszerep, hiszen a budapesti Akvárium Klubban lépnek közönség elé. A Találkozó nem versenyjellegű, az előadásokra a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött: magyarsaghazainfo@gmail.com.

A rendezvény június 5-én délelőtt az Országház meglátogatásával zárul.

A június 4-i Kárpát-medencei Diákszínjátszó Találkozó programja:

09.30- 09.45: Hol van a boldogság? (HMOMK – drámacsoport, Eszék)

10.00- 10.45: Antigoné – ahogyan mi látjuk (Plugor Sándor Művészeti Líceum- Drámatagozat, XI. osztály, Sepsiszentgyörgy)

11.00- 11.50: A kert (Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete, Bácsfeketehegy)

12.00- 12.35: Szeretném, ha szeretnének (Kassai Gimnazista Színjátszó Társulat, Kassa)

14.00- 15.05: A Nap és a Hold elrablása (Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium 11.B – Táltosok, Budapest)