Rómeó és Júlia – Détár Enikő, Veréb Tamás és Muri Enikő is szerepel a jubileumi előadásban

2019 május 25. szombat, 9:00

15 éves a Rómeó és Júlia musical Magyarországon és ez alkalomból különleges, az Aréna sajátosságait kihasználó érzelmekben és látványban gazdag produkciót láthatnak szeptember 14-én a Papp László Budapest Sportarénában.

A főszerepekben ismert fiatal színészek veszik át a stafétabotot legendás elődjeiktől, míg a többi karakterekben a darab egykori felfedezettjei is láthatók lesznek.

Különleges forgószínpadra, extra fényekre, kivetítőkre és közel 120 szereplőre (színészek, táncosok, Tűzmadarak, a csarnokot bejátszó statiszták csapata) számíthatnak majd a nézők- ígérik az alkotók. A Magyar Virtuózok Zenekara is közreműködik a produkcióban.

Rómeó, Mercutio és Benvolio jelmezét Veréb Tamás, Cseh Dávid Péter és Kerényi Miklós Máté ölti magára.

Az ellenségeskedő szülők szerepeit Détár Enikő (Montague-né) és Muri Enikő (Capuletné) valamint Makrai Pál (Capulet) formálják meg. Mészáros Árpád Zsolt ezúttal új szerepben mutatkozik be, valamint Horváth Dániel és Kádár Szabolcs is színre lép. Verona hercegének szigorú alakját Egyházi Géza jeleníti meg, míg a Dadát igazi meglepetés gyanánt, az operaénekes Mester Viktória kelti életre.

Kerényi Miklós Gábor rendező a hagyományos forma megtartása mellett egy különleges előadást tervez, amelyben a közönség ezúttal nem csak nézője, hanem aktív résztvevője is lehet a darabnak.

A Shakespeare drámája alapján írt musical szöveg és zeneszerzője Gérard Presgurvic örömmel fogadta a szervezők meghívását, így ő is ott lesz az előadáson.