Néhány plató, egy trambulin, egy mérleghinta és négy férfi a Trafóban

2019 május 28. kedd, 7:00

A Compañía de Circo “eia” Együtt könnyebb? c. előadását látja vendégül a Trafó május végén. Az Együtt könnyebb felépít, hogy szétbonthasson, hagy zuhanni, hogy elkaphasson, folyamatosan átalakul és újraalkot.

Az alkotók ajánlója:

“Olyan korszakban, amikor a másságot többnyire problémaként kezeljük, mi arra törekszünk, hogy sajátosságainkat erőnk és találékonyságunk forrásává tegyük. Ezeket a sajátosságokat tártuk fel egy (valóban!) kollektív kutatási időszakban a világ sokszínűségének és változatosságának tükrében, a végeredményt pedig gyertek és nézzétek meg magatok!” (részlet a társulat nyilatkozatából)

Az Együtt könnyebb felépít, hogy szétbonthasson, hagy zuhanni, hogy elkaphasson, folyamatosan átalakul és újraalkot. Néhány plató, egy trambulin, egy mérleghinta és négy férfi… Az előadás mögötti alapszándék, hogy közönségét egy olyan világba sodorja, amely az övék és ezáltal értelemszerűen ismerős; egy olyan világegyetem, amely a kollektíven átélt élettöredékekből épül fel, így mindannyian otthonosan mozgunk benne.

Négy akrobata egymást figyeli, felméri, hozza-viszi, dobálja és közben átejt minket a jelenetek metaforikus kör-körösségével: találkozók, felfedezések, hibák, hatalomjátékok, csábítások, manipulációk, “intarsio” azaz töredék, maga az élet: emberi kapcsolataink kaleidoszkópja.

Egy folyamatos mozgásban lévő cirkusz, erős, költői, vicces és szívmelengető.

„…becsapós, remekül kombinálható díszlet, letisztultság, tudás, és – jelen esetben négy – szerethető, esendő egyéniség.” (Molnár Zsófia, ÉS)

A Compañía de Circo “eia” megalkotásának ötlete 2009-ben született, amikor több szabadúszó cirkuszi artista úgy döntött, társulatot alapít: Armando Rabanera, Fabrizio Giannini és Cristiano Della Monica Francesca Lissia és Celso Pereira. Az első lépésektől kezdve igyekeznek egy olyan emberközeli cirkuszt létrehozni, amely az emberi kapcsolatokat és azok összetettségét helyezi fókuszba. A nagy sikerű Sziget fesztiválos fellépés után már másodszorra látható magyar színpadon az előadás.

Előadják: Armando Rabanera Muro, Fabio Nicolini, Fabrizio Giannini, Manel Rosés Moretó. Rendezte: Compañía de Circo “eia” és Jordi Aspa.

Eredeti hang: Cristiano Della Monica. Fények: Sarah Filmer “SANKEY”. Színpadterv: Compañía de Circo “eia” és El Taller del Lagarto. Jelmezek: Fanny Fredouelle, Rosa Crehuet, Maru Shima. Koreográfus: Michelle Man.

Compañía de Circo “eia” (ES)
Együtt könnyebb? / inTarsi
május 30. 20:00
május 31. 20:00
Trafó, Nagyterem