Tévedések vígjátéka Dicső Dániel rendezésében Óbudán

2019 június 09. vasárnap, 8:06

Shakespeare rafinált története az Óbudai Nyár programjában, a 3K – Kaszásdűlői Kulturális Központ előtti téren kerül színre.

A produkcióról:

Nyáron immár ötödik alkalommal mutatnak be új színházi produkciót az Óbudai Nyár programsorozatának keretében. Dicső Dániel rendező és csapata először Szentivánéji piknik címmel a jól ismert shakespeare-i mesét idézte meg utcaszínházi hangulatban, majd ezt követték a Sok hűhó semmiért, a Liliom és a Rómeó és Júlia című előadások. Idén újra egy Shakespeare dráma elevenedik meg a 3K – Kaszásdűlői Kulturális Központ előtti téren. A most készülő Tévedések vígjátéka az Óbudai Nyár és a Rózsavölgyi Szalont is üzemeltető Városi Színház együttműködésében valósul meg.

A nyáron egyetlen alkalommal, július 6-án látható előadás alkalmi „társulatához” olyan művészek csatlakoztak, mint a Katona József Színház fiatal színművésze, Vizi Dávid, és a Színház- és Filmművészeti Egyetemen frissen végzett Hajdu Tibor

A női főszerepben Tenki Dalma mutatkozik be az óbudai közönség előtt. Az ötödik éve folyamatosan Kaszásdűlőre visszatérő, Junior Prima díjas Eke Angéla mellett idén is láthatják a nézők Márfi Márkot és Georgita Máté Dezsőt.


Az ikerfiúk szüleit Kerekes Viktória és Dézsy Szabó Gábor játsszák, akik több mint húsz év után állnak újra egy színpadon. Az előadás mozgásvilágáért Molnár G. Nóra felel, a színészek alkotta zenekar vezetője Kéménczy Antal.

A Tévedések vígjátéka ingyenesen megtekinthető, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a szabad helyek függvényében a 3K-ban személyesen vagy a 06-1-247-3604-es telefonszámon lehet.

Ajánló a darab elé:

Két ikerpár ugyanott, ugyanúgy, ráadásul tudtukon kívül. Mindez pedig szemlátomást elég ahhoz, hogy egy féktelen kavarodás vegye kezdetét Efezusban, mert itt senki sem az, akinek hiszik. És míg a tisztázatlan személyazonosságok igencsak próbára tesznek egy házasságot, addig egy idekeveredett apa – aki a város hatályos jogszabályai szerint halál fia – megindító történetét meséli az egykor hajótörés során széthullott családjáról, feleségéről, ikerfiairól és azok ikerszolgáiról.

Igazán kijárna nekik egy nagy találkozás, hogy helyreálljon a rend! De vajon mi történik akkor, amikor a lehetetlen és a valószínűtlen valósággá válik, és az egykor elveszettek végre ott állnak egymással szemben?

Szereposztás:

Antipholus: Vizi Dávid
Dromio: Hajdu Tibor
Adriana: Tenki Dalma
Luciana: Eke Angéla
Égeon: Dézsy Szabó Gábor
Emilia: Kerekes Viktória
Herceg/Dr. Csipet/Baltazár/Kereskedő: Márfi Márk
Angelo/Kurtizán/Kereskedő: Georgita Máté Dezső
Rendőr: Kéménczy Antal

Díszlet: Horváth Jenny Jelmez: Cselényi Nóra
Mozgás: Molnár G. Nóra Zenei vezető: Kéménczy Antal
Fordító: Nádasdy Ádám
Dramaturg, színpadi változatot készítette: Deés Enikő
Súgó: Boncza Anita
Rendezőasszisztens: Totobé Anita, Kővári Szimonetta
Rendező: Dicső Dániel