“A bábozás energia az élettelen és az élő között” – Színművészetisek bevezetője a Kiscelliben

2019 június 13. csütörtök, 8:22

Az emblematikus Pálcikaember érkezésének tiszteletére felnőtteknek szóló éjszakai bábelőadással és bábszínházi plakátkiállítással készül a Kiscelli Múzeum.
A Pálcikaember-neoncégért Koós Iván Kossuth-díjas báb- és díszlettervező logója alapján készítették. A restaurálást követően a neont egy időszaki tematikus kamarakiállítás keretében mutatja be a Kiscelli Múzeum látogatóinak.


Az előadásról:

Amikor megmozdítunk egy bábfigurát, azt mondjuk, lelket adunk neki, animáljuk. A bábozás energia az élettelen és az élő között. Ezt az intim és izgalmas kapcsolatot feszegeti az Anima című előadás. Négy sematikus, fehér bábfigura életre kel, személyiséget kap, majd saját léte okát, az emberekhez/mozgatókhoz való viszonyát próbálja meg értelmezni. Tud-e egy báb érezni, ha csókolózik? Szerelembe eshet-e egy mozgatóval/emberrel? Mi történik, ha szeretkezni akar, de rájön, hogy nem terveztek neki nemi szervet? Mivel kevesebb és több, mint egy élő ember? Ki mozgat és ki irányít valójában?

A Színház– és Filmművészeti Egyetem másodéves bábszínész osztálya ezekre a kérdésekre keresi a választ, és reflektál a báb műfajára.

Játsszák:
Ács Petra, Bánky Sára, Bartha Bendegúz, Bartos Ágnes, Csarkó Bettina, Csernák Norbert, Horgas Ráhel, Hrisztov Toma, Kedves Csaba, L. Nagy Attila, Podlovics Laura, Szekeres Máté
Zeneszerző: Szászi Petra, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem másodéves alkalmazott zeneszerző hallgatója
Kurzusvezető: Ellinger Edina

Korhatár: 16+
————————————————

Belépő az előadásra 2400 Ft, amellyel a Kiscelli Múzeum minden kiállítása megtekinthető szeptember 16.-ig.
Jegyvásárlás: https://tixa.hu/babneon-kiscelli-2019-junius

A báb és a plakátkiállítás június 16. és szeptember 16. között ingyenesen megtekinthető a Kiscelli Múzeum udvarán nyitvatartási időben.