Promenád – Film készül a STEREO AKT előadásából

2019 június 20. csütörtök, 7:45

Fesztiválokon szerepel és alkotótáborba vonul a társulat.

Év végi elvonuláson a STEREO AKT

Az Etikett, avagy A tökéletes ember a Kolorádó Fesztiválon vendégszerepel június 20-án.

“Az Etikettben a tökéletességre vadászunk. Bár nem elég tökéletesnek lenni, azt meg is kell tudni mutatni. Az Etikett egy színpadi természetfilm és divatbemutató, amely során kéjelgés, zabálás, toporzékolás és párviadal útján tanulunk rendesen szorongani, viselkedni, megfelelni – a legnagyobb szintű politikai korrektség és illendőség mellett.

Boross Martint és Julia Jakubowska-t, két főhősünket úgy figyeljük meg, mintha egy terrárium üvegén belül léteznének. Egy titokzatos hang utasításait követjük, aki segít olyannak lennünk amilyenek szeretnénk, hogy mások lássanak és amilyennek magunkat szeretnénk látni – mint színész, mint nő és férfi, és mint ember” – olvasható az előadás ajánlójában.

Etikett, avagy A tökéletes ember

Az European Freaks fesztivál verziója a Bánkitó Fesztiválon látható július 13-án.

Fókuszcsoportos színházi kísérlet az Európai Unió válságáról és jövőjéről. Végleg kipukkad az EU-s buborék, vagy eddig sem volt más, mint üres maszlag? A STEREO AKT előadói “Eurohumanoid” társas robotokat alakítanak, akik létezésének a célja, hogy segítsék az európai közösséget és Európát egy jobb hellyé tegyék.

Az előadás során néhány önként jelentkező bánki polgár részvételével a robotok egy rendhagyó fókuszcsoportos kutatást szerveznek, hogy adatokat gyűjtsenek az EU-hoz fűződő tudatos és tudatalatti viszonyaikról, politikai attitűdjeik mögötti érzelmi töltetről. Közben a nézők sem csak megfigyelői, hanem – mint a kutatás megrendelői – döntéseikkel és véleményükkel maguk is aktív alakítóivá válnak a kutatásnak, választásaik kihatással vannak az Eurohumanoidokra és a fókuszcsoport résztvevőire is.

European Freaks

Év végi elvonuláson a STEREO AKT

Három napos alkotótáborban készítik elő nagy sikerű, Promenád c. produkciójuk filmváltozatát. A filmről nemsokára több részletet is megtudhattok! Arról, hogy mi is az a Promenád, a társulat blogján olvashattok.