Több mint 150 ezer néző, több mint 100 előadás – 4. évadát kezdi a Billy Elliot

2019 június 26. szerda, 15:50

Az Erkel Színházban június 27-től hat alkalommal láthatják Sir Elton John és Lee Hall zenés darabját. A címszereplők között idén is van új beálló, ezúttal a 11 éves Vass Torda Nemere mesélt arról, hogy ő is majdnem úgy talált rá a színészetre és a táncra, mint Billy a balettre.

“A húgom elkezdett balettozni és megnéztem az egyik óráját. Nagyon megtetszett, ezért én is elkezdtem táncolni. Anyukám szúrta ki a Billy Elliot casting felhívását, melyre jelentkeztem is, de az első évben azt mondták túl fiatal vagyok, menjek vissza egy év múlva. Így is történt, és akkor már be is válogattak.” – árulta el.

Fotó: Operaház

Vass Torda Nemere először egy kisebb szerepet, majd Michael karakterét alakította, idén pedig már Billy Elliot bőrébe bújhat.

Billy Elliot története 1984-ben játszódik egy angliai bányászvárosban, ahol a megélhetésért sztrájkol a munkásosztály. Billy a családi hagyományt folytatva boxedzésekre jár, ám egy nap betéved egy balettórára és elvarázsolja a tánc….

Az előadás gyermekszereplői elkerülhetetlenül évről évre cserélődnek. Tihanyi Ákos koreográfus elárulta, nem a növéssel van a gond, a probléma a mutálás.

Szirtes Tamás non-replika rendezése 2016 nyarán mutatkozott be nagy sikerrel az Operaházban.

Fotó: Operaház

A hármas szereposztásban kiállított produkcióban a kezdetek óta közreműködik Stohl András, Németh Kristóf, Tóth Sándor, Auksz Éva, Gallusz Nikolett vagy Ladinek Judit, továbbá Bencze Ilona, Csákányi Eszter és Hűvösvölgyi Ildikó.

A három Oscar-díjra is jelölt Billy Elliot című film musicalváltozata is az eredeti alkotás történetére épül. Egy szegény sorba született tehetséges kisfiú küzdelmeit mutatja be, akinek családja hallani sem akar arról, hogy gyermekük az általuk ismeretlen terepre, a balettszínpadra lépjen.

Forrás: Opera Café, Színház.org