Lököttek – Először rendez a Karinthy Színházban Kelemen József

2019 július 03. szerda, 8:12

Francia vígjátékkal nyitja meg 38. évadát a Karinthy Színház.

Június közepén tartották Laurent Baffie Lököttek című komédiájának olvasópróbáját, melyet a teátrum alapító igazgatója, Karinthy Márton nyitott meg, és köszöntötte az új, és visszatérő művészeket. Az előadás rendezője Kelemen József, aki most első ízben dolgozik a társulattal.

A francia humorista darabját Vajda Anikó fordította, ezt Kelemen József a dramaturggal, Perczel Enikővel közösen dolgozta át. A próbán elhangzott, hogy több helyen is rövidebbre, feszesebbre húzták az anyagot, illetve a nagyon franciás utalásokat, utca- és helyszínneveket is kihagyták, ezzel hozzák közelebb a magyar nézőkhöz a cselekményt.

Lököttek olvasópróba / Fotó: Karinthy Színház

A Neil Simon, Ray Cooney és Georges Feydeau humorát idéző színdarab helyszíne egy váróterem, ahol a székeket szép lassan feltöltik a pszichológushoz érkező páciensek. A Godot-ra várva parafrázisaként is emlegetett komédiában hat ember történetét ismerhetjük meg, és miközben mindannyian várnak valakire, aki majd helyettük megoldja a problémáikat, beszélgetni kezdenek. A hat beteg egytől egyik valamilyen kényszerbetegségben, enyhe vagy éppen súlyosabb Tourette-szindrómában szenved.

Szereplők: Papp János, Marton Róbert, Baronits Gábor, Pápai Erika, Balázs Andrea, Tenki Dalma, Vertig Tímea.