Janikovszky Éva szobrával avattak új pihenőparkot

2019 július 06. szombat, 13:31

Új közparkot nyitottak hétfőn Erzsébetvárosban a Kazinczy utca, a Dob utca és a Nagy Diófa utca által határolt területen, ahol felavatták a 2003-ban elhunyt Janikovszky Éva írónő szobrát is.

Új közpark Erzsébetvárosban, a Kazinczy utca, a Dob utca és a Nagy Diófa utca által határolt területen Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A VII. kerületi önkormányzat hétfőn azt közölte, hogy a mintegy 4000 négyzetméteres parkba okospadot, piknikasztalt, ergonomikus padokat állítottak és mosdót is kihelyeztek.

A parkba látogatók biztonságát térfigyelő rendszer biztosítja, a zöldfelületet öntözőrendszerrel gondozzák.

Új közpark Erzsébetvárosban, a Kazinczy utca, a Dob utca és a Nagy Diófa utca által határolt területen Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A park kiemelkedik Erzsébetváros közterületei közül mind méretével, mind a kizárólag a pihenést, relaxációt szolgáló kialakításával. A hatalmas lombkoronájú fák között kanyargó sétányok, hangulatos szökőkút, párakapuk az ide látogatók pihenését hivatottak szolgálni.

Helyet kapott a parkban Janikovszky Éva Kossuth-díjas és József Attila-díjas író, költő, Erzsébetváros díszpolgárának szobra is; az írónő csaknem fél évszázadon át élt és alkotott egy Bajza utcai lakásban.

A pihenőparkkal határos tűzfalat Janikovszky Éva Már megint című könyvéhez készített rajzokkal illusztrálták.

Forrás: MTI, Librarius