Fehér Tibor a Centrál Színházhoz szerződik – Itt a következő évad terve

2019 július 13. szombat, 16:34

A Centrál Színház közleményben jelentette be jövő évadának bemutatóit, valamint annak szereplőit és alkotóit.Puskás Tamás igazgató nyilatkozatából a tervezett produkciókon kívül megtudhattuk azt is, hogy Fehér Tibor a következő évadban a Centrál Színház csapatát erősíti majd.

A Centrál Színház közleménye:

Kedves Nézőink!

Az évad egyik legizgalmasabb pillanata meghirdetni a következő évad terveit. Idén megnehezítette a döntéseket a TAO támogatás megvonása, de ahogy az angol mondja: “ The show must go on”, tekintsünk bizakodva a jövőbe! Az önök szeretetében és hűségében bízva tesszük!

Októberben jelentkezünk először újdonsággal. A.R. Gurney: Love letters című felolvasószínházi darabját a Kisszínpadon, terveink szerint hetente egyszer, más-más párban, színházunk jelesei olvassák majd fel. A gazdag névsor igen hosszú, – ősszel hirdetjük meg az első nyolc párost – jól ismerik mindnyájukat, válogathatnak majd kedvükre.

November elején, még mindíg a Kisszínpadon tartjuk a következő bemutatót. Ez lesz a meglepetés darab. Ujj Mészáros Károlyt, a Büszkeség és balítélet rendezőjét kértem, újrázzon nálunk tavalyi remeklése után. Gőzerővel keresünk, azonban a darab címével s így a szereplők nevével is még adósok vagyunk!

December 21-én lesz az első nagyszínpadi bemutatónk: Neil Simon – Burt Bacharach – Hal David: Legénylakás című zenés játéka. A jelentős amerikai filmrendező, Billy Wilder sötétebb filmjei után 1960-ban egy fanyar romantikus komédiával, a Legénylakással jelentkezett, Shirley Maclaine-nel a főszerepben, mely rögtön öt Oscar-díjat nyert. Nem csoda hát, hogy nyolc évvel később, a színházi virtuóz Neil Simon színpadra adaptálta a filmet Promises promises címen – ráadásul zenés darabként, melynek a dalait a világhírű slágergyáros, Burt Bacharach szerezte.

A darab magyarországi ősbemutatója – Radnai Annamária remek fordításában – 2005 végén volt színházunkban, amit akkor még Vidám Színpadnak hívtak. Új társulati tagunk, Fehér Tibor lesz Chuck Baxter, az ambiciózus biztosítási szakember, cinkos narrátorunk, aki úgy próbál meg feljebb jutni a vállalati ranglétrán, hogy komfortos garzonját esetenként kölcsönadja feljebbvalóinak. A nős férfiakból álló vezetőség Chuck lakására szervezi légyottjait. Chuck, bár romlott játszmába kezd, valójában javíthatatlan romantikus, távolról és plátóian imádja a vállalati büfé bájos pultoslányát, Fran Kubeliket – Tompos Kátya. A vállalat feje J. D. Sheldrake – Stohl András -, maga is Chuck lakásába vinné aktuális szeretőjét, – aki az előléptetés reményében bele is egyezik ebbe – nem sejtve, hogy a nős férfi szeretője nem más, mint az ő imádottja.

Az édesbús szerelmi háromszög-történet remek szórakozás minden korosztálynak, ugyanakkor felemelő tanmese egy fiúról, aki fellázad a korrupt rendszer ellen, és önzés helyett az önzetlenséget, nemtelen karrier helyett a szerelmet választja. Ezt, miként a következő bemutatót is, én rendezem.

Március 7-e ismét nagyszínpadi bemutató! Tracy Letts: Mary Page Marlowe! A kiváló amerikai színész és drámaíró, nálunk leginkább az Augusztus Oklahomában című műve alapján ismert. Új darabja tizenegy képben villantja fel a főszereplőnő életét, a fájdalmas történet finoman érzékelteti a sors láthatatlan bilincseit. Tizenegy kép, tizenegy életkor. Hatalmas lehetőség, ugyanakkor nagy kihívás is a két színésznőnek, Básti Julinak – aki az idősebb, és vendégünknek, Borbély Alexandrának – aki a fiatalabb Mary jeleneteit játsza. A további szerepekben többek között Borbás Gabi, Pokorny Lia és Stohl András lesz látható.

Forrás: kozonseg.hu