Papadimitriu Athina 65! – Villáminterjú egy ünnepi estről

2019 július 19. péntek, 22:14

Papadimitriu Athina közelgő születésnapja alkalmából a színészi pályáról, életének fontos pillanatairól és arról is beszélt, hogy milyen kapcsolatot ápol Perjés Jánossal, a Spirit Színház alapítójával.

Vasárnap Athinával és a meglepetésvendégeivel a Spiritben közösen ünnepelhetünk! Athina a Spirit Színház meghatározó arca, a kezdetektől a csapattal tart. A Szeretetkönyv, a Száz év magány, a Bernarda Alba, A csütörtöki hölgyek Soniája és az Örökké…szabadon… Grace szerepe mellett a Latin érintés estje is műsoron van. Ez utóbbiból több dal is felhangzik majd július 21-én, vasárnap 20 órától a Spirit Színházban, míg felidézik élete és pályája állomásait egy nagy buli keretében.

Papadimitriu Athina

Villáminterjú:

Van-e olyan pillat, momentum az életében, amelyet meghatározó élményként tart számon és szívesen gondol vissza rá?

Mind a három lányom születése. Sajnos, a testvérem és a szüleim halála is. A testvérem fiatalon és hirtelen hagyott itt.

Látva, hogy a Spirit Színházban mennyi fiatal színész van, visszatekintve a munkásságára mit javasolna azon fiatalok számára, akik most lépnek a nagy betűs élet útjára?

Mit javasolnék nekik? Igazából, próbáljanak küzdeni azért, hogy megbecsüljék őket. A mi időnkben fontosabb volt a színész, mint ma. Ma a „mindenki pótolható” elv erősen érvényesül. A színház inkább rendezőközpontú és ez nincs rendjén.

Papadimitriu Athina


Az est során mi az a dal vagy előadásrészlet, ami a szívéhez legközelebb áll?

Ez aznap fog kiderülni. De Rezsővel van három lemezünk meg van két estünk, úgyhogy ezt majd aznap délután, az est előtt kitaláljuk, de lehet, hogy improvizálni is fogunk, ahogy alakul az este. Czeizel Gábor, az est rendezője, fel fog állítani egy vázat, de ez nyilván változhat majd. Mindenesetre az érzelmek irányába fogunk evezni.

Papadimitriu Athina és Perjés János


Milyen viszonyt ápol Perjés Jánossal? Miért szeret a Spirit Színházban dolgozni?

Jánost régóta ismerem. Több, mint harminc éve. Viccesen szoktuk mondani, hogy lánykorunk óta ismerjük egymást. Egy színháznál dolgoztunk, amikor azt abbahagyta, majd átnyergelt a tévébe, akkor sem maradt abba a közös munka, sőt, ő találta ki azokat munkákat, amit Rezsővel együtt csinálunk, a közös lemezeket… Szóval, nagyon régóta… Ott voltam az édesanyja halálánál, ő is ott volt, amikor én is nehéz helyzetben voltam. 
János, mintha családtag lenne. Igazából, nem mintha igazgató vagy munkatárs, hanem családtag. Ő is meg Rezső is. Nagyon közel állunk egymáshoz, sokat tudunk egymásról. János írt rólam egy könyvet, ami azt mutatja, hogy sokat tud rólam, sokat beszélgetünk. 
A Spirit Színházban pedig azért szeretek játszani, mert egy igazi ékszerdoboz, annyira gyönyörűen kitalálta a külcsint, ami kifejezi azt az irányt, amit ő képvisel. Nagyon jó és sok fajta előadást mutat be. 
Nagyon jó oda bemenni, jó kisugárzása van a helynek, és ez mind János érdeme. Például minden este van egy zongorista, aki élő zenével fogadja a nézőket. Manapság nem találkozunk gyakran élőzenés helyekkel. 
Sok nézőtől hallom, hogy “imádunk oda járni”. Szóval, szeretik a színházat és már benne is van a köztudatban. Mi, alkotók meg szeretettel várunk mindenkit!

Jegyek itt válthatók ⬇️⬇️⬇️
http://www.spiritszinhaz.com