“Bensőséges, családias, vidám zenés este lesz” – Papadimitriu Athinát ünnepli a Spirit Színház

2019 július 21. vasárnap, 9:03

Perjés János, az est házigazdája mesélt arról, honnan jött az ötlet, hogy Athina születésnapját a Spirit Színházban is megünnepeljék.

Vasárnap Athinával és a meglepetésvendégeivel a Spiritben közösen ünnepelhetünk! Athina a Spirit Színház meghatározó arca, a kezdetektől a csapattal tart. A Szeretetkönyv, a Száz év magány, a Bernarda Alba, A csütörtöki hölgyek Soniája és az Örökké…szabadon… Grace szerepe mellett a Latin érintés estje is műsoron van. Ez utóbbiból több dal is felhangzik majd július 21-én, vasárnap 20 órától a Spirit Színházban, míg felidézik élete és pályája állomásait egy nagy buli keretében.

Milyen viszony fűzi Athinához?

Athinához 30 éves ismeretség fűz, szorosabb kapcsolat 10 éve. 2009-ben jelentettük meg a Latin érintés c. albumát, mellyel, nyugodtan mondhatom, hogy új fejezet nyílt az életében. Kutik Rezső vezetésével olyan zenei világot álmodtunk, melyben teljesen önazonosan adhatta magát, és ami akkoriban nagyon meghatározó volt, lelki életének mélységeit tárhatta fel. Ebből egy Müpa koncertet szerveztem, TV felvétel, majd DVD lett. Még 2 lemez követte ezt, és írtam egy életrajzi könyvet róla. Alighanem én voltam az egyetlen, aki akkoriban nyitott könyvként olvastam “Az életét”.

Hogyan jött az ötlet, hogy Athina születésnapját meg kell ünnepelni a Spirit Színházban?

A Spirit harmadik bemutatója volt 2011-ben Müller Péter Szeretetkönyv c. művének színpadi változata, melyet adaptálhattam. Az előadására Athinát kértem fel. Épp a nyáron volt az 50. előadás belőle. Ahogy fejlődött a Spirit, úgy találtam ki minden évben neki olyan feladatokat, melyeket más színházai nem. Így lett a Száz év magány hősnője, Bernarda Alba és Psota Irén után A csütörtöki hölgyek Soniája. 60.születésnapját is megünnepeltük. Általában ezek az estek mementóként szolgálnak, a színház tiszteleg a művész előtt, hogy megélte ezt vagy azt a kort. Ez igazából szerintem állapot, nem érdem. Én a szerepekkel tisztelgek a tehetség előtt. Ha van számomra kedves művész, megünneplem a jelesebb korfordulókat. Személyre szabottan. Tettem ezt Gulyás Dénes, világhírű operaénekesünkkel is, és büszke vagyok arra, hogy ha Athina vagy Dénes örül. A mostani estén ünnepeljük azt is, hogy Athina az én felterjesztésemre kaphatta meg a Jászai-díjat. Ez mindenkinek érdem.

Mint házigazda, mi az a három dolog, amiért úgy gondolja, vasárnap fontos eljönniük a nézőknek?

Egy bensőséges, családias, vidám zenés este lesz, amin Athina életének szakaszait idézi fel dalokkal ő és művésztársa, Kutik Rezső. Czeizel Gábor rendező számos kedves művész barát megjelenését, ajándékprodukcióját koordinálja a napokban, így sok megható és boldog percet várhat, aki eljön.

Jegyek ⬇️⬇️⬇️

https://spiritszinhaz.jegy.hu/…/papadimitriu-athina-65-szul…