Megújul a Judafest – Fókuszban az őszi zsidó Nagyünnepek

2019 augusztus 09. péntek, 9:04

Szeptemberben megújulva tér vissza az elmúlt évek népszerű városi fesztiválja.

Az őszi ünnepek jegyében egy hétvégére a VII. kerület számos helyszíne telik meg művészi alkotásokkal, játékokkal, gasztronómiával, sétákkal és installációkkal a hazai zsidó közösség örömfesztjén.

Szeptember 20-tól 22-ig, péntektől vasárnapig új arcát mutatja a történelmi zsidónegyed. A Judafest Közösségi Fesztivál keretein belül új, Klauzál téri centrummal, számos jól vagy eddig kevésbé ismert helyszín még több izgalmas programján vehetnek részt az érdeklődők, és lakhatják be néhány napra kicsit másképp a VII. kerületet.

A fesztivál programjában, koncertek, könyvbemutatók, gyerekekprogramok, kézműves foglalkozások, slam poetry-est Závada Péterrel és Ratkóczi Hubával, közös főzés Fűszeres Eszterrel, hóra táncház, zsidó szervezetek bemutatkozása és közösségi koncert – együtt éneklés a Klauzál téren is szerepel.

A legtöbb programon a részvétel ingyenes, néhány eseményen pedig előzetes regisztráció mellett jelképes árú belépőjeggyel lehet részt venni. A Judafest Közösségi Fesztivál részletes programja augusztus végétől elérhető többek között a főszervező Bálint Ház oldalán (www.balinthaz.hu) és a www.judafest.org oldalakon.