Egy csipetnyi Broadway: Gershwin az Állatkertben

2019 augusztus 13. kedd, 15:01

A Karosi Júlia Quartet szerda esti előadásával zárul a Zenés Állatkerti Esték Koncertsorozat idei évadja. A koncerten, amelyen a Bujtor Balázs vezette RTQ vonósnégyes is fellép, George Gershwin dalai csendülnek majd fel.

A koncerten – mely az Egy csipetnyi Broadway címet kapta – a világhírű zeneszerző és zongorista, George Gershwin zenei világát idézik meg. Az est zenei programjában a legismertebb Gershwin-dallamok mellett helyet kapnak kevésbé ismert, de annál izgalmasabb kompozíciók is, illetve még magyar szöveggel felcsendülő dalt is hallhat majd a közönség.

Karosi Júlia / fotó: Ora Hasenfratz

Így akik jól ismerik az eredeti Gershwin-dalokat, azok számára is tartogat bőven meglepetést a koncert, amelyen a Karosi Júlia Quartet mellett a Bujtor Balázs vezette RTQ vonósnégyes is fellép.

“Egyik legkedvesebb zeneszerzőm, George Gershwin dalai régóta meghatározóak számomra, hiszen rajtuk keresztül kezdtem jazz zenével foglalkozni. Gershwin világa hidat képez a klasszikus zene és a jazz között, s ebben a világban rendkívül otthonosan érzem magam” – mesélte Karosi Júlia.

A koncert augusztus 14-én, szerdán este 20 óra 30 perckor kezdődik, de az előadásra érkező közönség előtt már 19 órakor kitárulnak a kapuk, így kezdés előtt egy kellemes esti sétát is lehet tenni az Állatkertben. Az ülőhelyek elfoglalása érkezési sorrendben történik.

Kedvezőtlen időjárás esetén a koncertet egy nappal később, az augusztus 15-i esőnapon tartják meg.