Augusztusban újraindul az ExperiDance

2019 augusztus 15. csütörtök, 13:17

Bár az ExperiDance az elmúlt közel 3 és fél hónapban szünetelt, a háttérben a munkafolyamatok nem álltak le: augusztustól országosan, szeptembertől a RaM Colosseumban indulnak újra a társulat előadásai.

Fotó: ExperiDance

Áprilisban a társulat átmenetileg feloszlott. Román Sándor művészeti vezető távozása után augusztus 7-én Egerben, az Agria Nyári Játékok keretében léptek újra színpadra a táncművészek az Ezeregyévvel.

Az elmúlt 3 és fél hónapban a társulat mind apparátusában, mind alkotó teamjében megújult. A tánckar jelentős részét olyan művészek alkotják, akik már korábban is táncoltak az együttesben.

A felkészülés továbbra is folyik a próbatermekben, a fellépések sorozata a társulat budapesti otthonában, a RaM Colosseumban folytatódik a szeptember 19-i évadnyitó előadással. A repertoárban szerepel a 19 év alatt kultikussá vált Ezeregyév, a 100 tagú cigányzenekarral közös koprodukció, a Fergeteges – Sissi legendája, a népszerű Omega musical, a Gyöngyhajú lány balladája, valamint kicsik és nagyok kedvence, a Cinderella című mesemusical.

Az előadások az eredeti koreográfiákkal, változtatás nélkül kerülnek vissza a színpadra.