ONCE/Egyszer… – Gubik Petra és Dolhai Attila a Madách Színház bemutatójának új kisfilmjében

2019 augusztus 15. csütörtök, 14:30

A Once/Egyszer… musicalhez készült videósorozat utolsó része is megérkezett Dolhai Attilával és Gubik Petrával a főszerepben. A Madách Színház új darabjának bemutatóját szeptember 20-21-22-én tartják.

A Madách Színház az elmúlt hetekben a főszereplők – Dolhai Attila, Zöld Csaba, Gubik Petra, Simon Boglárka és Tompos Kátya – közreműködésével három kisfilmmel mutatta be, milyen is lesz Markéta Irglová és Glen Hansard nyolc Tony-díjjal jutalmazott musicalje, melyet Szirtes Tamás állít színpadra.

Fotó: Madách Színház

A színészek a nyári szünet előtt hónapokig készültek az előadásra, júniusban Simon Boglárka így mesélt a Színház.org-nak: “(…) nem feltétlenül musical, inkább azt mondanám, hogy zenés dráma készül, fajsúlyos jelenetekkel. Fontos dialógusok hangzanak el a darabban, és a komoly történet fényét emeli, hogy mi zenélünk a színpadon. A Once különbözik a klasszikus, vidám musicalektől, a zenéje is az ír népzenéből merít leginkább.”

Az olvasópróbán pedig Szirtes Tamás emelte ki, hogy a musical követelményrendszere miatt még különlegesebb lesz a produkció, hiszen nem „csupán” énekelnek, táncolnak és játszanak a színészek.

Fotó: Madách Színház

“A mi szereplőink zenélni is fognak, ők alakítják ugyanis a musical zenekarát, melyre magyar viszonylatban eddig még nem volt példa. A történet közösségi tere egy színház, ahol a zenészek készülődnek, ebből nő, majd csúcsosodik ki a darab, és tér vissza a színház falai közé (…) Híve vagyok annak, hogy a Madách Színház társulata bővüljön, és mi most jelentős számú művésszel bővülünk. A musicalek általában nagy színes mesék, de a nézők egyre inkább nyitnak a hétköznapi történetek iránt is és szívesen látják viszont a saját személyes konfliktusaikat, dilemmáikat. A Once/Egyszer… pont ilyen, az egyszerű emberek története, mely egy nagy találkozásról mesél” – fogalmazott Szirtes Tamás.

A nyári szünet után az előadás szereplői, alkotói visszatérnek a színházba, és kezdetét veszi a bemutatót megelőző egy hónapos próbaidőszak.