Szellemidézés – Hollósi Frigyesre emlékezik Benedek Miklós Budaörsön

2019 augusztus 19. hétfő, 10:00

Ebben az évadban is kéthavonta indulnak időutazásra a magyar színházi világ közeli és távolabbi múltjának izgalmas alakjaival Budaörsön.

A budaörsi Major Kávézóban a vásznon megelevenednek ismert vagy kevéssé ismert részletek filmekből, színházi előadásokból, a pódiumon pedig pályatársakkal, egykori barátokkal és színháztörténésszel beszélgetnek.

Hollósi Frigyes / Fotó: Stekovics Gáspár

A szeptemberi megidézett: Hollósi Frigyes. Vendég: Benedek Miklós. Szakértő: Szebényi Ágnes. A beszélgetést vezeti: Bognár Éva. Időpont: szeptember 11., szerda 18:00.

Hollósi Frigyes 1941. április 21-én Budapesten. Első próbálkozásra felvettek a főiskolára, ahonnan az első rostavizsga, egy félév után kirostálták. Ádám Ottó tanácsára – más úton – megpróbálkozott a színészmesterség fortélyainak elsajátításával.

1962-ben a Berényi Gábor által vezetett szolnoki Szigligeti Színháznál kapott tanulási-bizonyítási lehetőséget. A Tisza-parti városban először a Pénzt, vagy életet! című zenés játékban láthatta a nagyérdemű, Giuffreddi, városházi titkár szerepét játszotta.

Tizennyolc évad, nyolcvannyolc bemutató tapasztalatainak birtokában elköszönt a Szigligeti Színháztól. Udvaros Dorottya társaságában, Székely Gábor invitálására az ország első színházához szerződött, majd bekerült a Katona József Színházat alapítók csapatába.

2012. december 5-én hunyt el.