Nemes Wanda lett a Szarvasi Vízi Színház idei évadának legjobb színésznője

2019 augusztus 20. kedd, 13:23

Immár a kilencedik évad zárult le augusztus 19-én a Szarvasi Vízi Színházban, ahol a VIII. Magyar Teátrum Nyári Fesztivál és a Cervinus Művészeti Fesztivál augusztus 19-ig szórakoztatta estéről estére a nagyérdeműt.

A kegyelmesasszony portréja / Fotó: Újszínház

Az eseményen idén is részt vett az Újszínház társulata, ezúttal Tersánszky Józsi Jenő: A kegyelmesasszony portréja című előadást mutatta be a Körös-parti teátrumban. A darab egyik főszereplője, Nemes Wanda elnyerte a legjobb színésznő díját.

“Bevallom őszintén, nem tudtam, hogy a vendégszereplésünknek ilyen tétje is van, a váratlan öröm pedig kétszeres öröm. Mivel nyáron ritkábban van alkalmam színpadra lépni, így nagyon vártam a szereplést. Még azt sem bántam, hogy az előadás először elmaradt az eső miatt, így kétszer utaztunk Szarvasra. Legalább volt alkalmunk megismerni a helyszínt és magabiztosabban játszhattunk” – mondta a színésznő.

Nemes Wanda azt is elárulta, hogy ez az egyik kedvenc darabja. “Nagyszerű partnerekkel lehetek egy színpadon, a közös munkának köszönhetően az előadást pedig szinte minden pillanatban áthatja a huncut játékosság. Nekik és természetesen Csiszár Imre rendezőnek is köszönöm ezt a megtisztelő elismerést, hisz az ő közreműködésük nagy segítség számomra” – hangsúlyozta.

Az Újszínház színésze hamarosan újabb bemutatóra készül, a rendező ezúttal is Csiszár Imre lesz. “Nagyon várom az újabb közös munkát! Csiszár Imrével dolgozni nem csak kihívás, hanem iskola: a próbafolyamatok során rengeteget tanulok önmagamról és a színházról” – mondta Nemes Wanda.