200. előadásához érkezik a My Fair Lady a Centrál Színházban

2019 augusztus 28. szerda, 9:19

Három évvel ezelőtt mutatta be a Centrál Színház a My Fair Lady-t Tompos Kátya és Alföldi Róbert főszereplésével. A musical szeptember 22-én már a 200. előadásához érkezik. A jubileumi esten minden nézőt egy pohár pezsgőre és egy szelet szülinapi tortára is várnak.

Az, hogy Alföldi Róbert játssza Higgins professzort, a rendező számára egyértelmű volt, sőt… Puskás Tamás így fogalmazott a Nők Lapjának:

“Másban nem is gondolkodtam. Ha Robi történetesen azt mondta volna, hogy térjünk vissza erre öt év múlva, akkor öt évig várok. De hihetetlen szerencsém volt, mert még ki se mondtam Higgins nevét, a H-betűnél rávágta, hogy igen! Nem kérdezte, mikor, kivel, nem kért gondolkodási időt, azonnal ráállt. És innentől kezdve végig valami hihetetlen szerencsesorozat kísérte a produkciót. Tompos Kátyát évekkel korábban már kinéztem Elisának, és micsoda szerencse, hogy előző próbálkozása a szereppel nem volt kirobbanó siker, még kíváncsi volt, nyerni akart vele. Volt egy hamvába holt zenei ötletem, amit el is vetettünk, de így találkoztam Dinnyés Danival, aki bravúros zenei vezetőnk lett.

Bagossy Leventét a díszletre, Szakács Györgyit a jelmezre, Jaross Vikit a koreográfiára sikerült megszereznem. Nélkülük nem ment volna. A szerzői jogok tisztázatlansága miatt új fordításra volt szükség, és Baráthy György szövegei szinte szárnyalnak. Minden tökéletesen összeállt, minden véletlen a malmunkra hajtotta a vizet, ebből a nagy közös nekiveselkedésből lett ez a bennünket is megdöbbentő siker (…)” – mesélte még a premier előtt.

A Puskás Tamás rendezésében készült előadás főszerepeit Tompos Kátya, Alföldi Róbert, Cserna Antal, Magyar Atilla, Borbás Kati, Pálfi Kata alakítja. Eliza Doolittle szerepében idén ősszel Ágoston Katalint is láthatják.

Ajánló a darab elé:

Eliza Doolittle, a szegény, rongyos virágáruslány egy este belebotlik a különc nyelvészbe, Higgins professzorba, aki könnyelműen fogadást köt: a lányból hat hónap alatt hercegnőt farag. A csodálatos átváltoz(tat)ás kemény munka mindkettejük számára, ám végül lehet, hogy a tanítvány felülmúlja mesterét.

Shaw fanyar-szellemes példázata a férfi és a nő örök párviadaláról Lerner és Loewe csodálatos dalaival az egyik legszebb és legnépszerűbb musical. A Centrál Színház My Fair Lady-je friss, szenvedélyes hangnemben meséli újra az ősi mesét, ugyanakkor klasszikus kiállítású előadás káprázatos látványvilággal, nagyzenekari hangzással.

Tompos Kátya és Alföldi Róbert, Fotó: Horváth Judit

A kritikusok így írtak az előadásról:

„A jutalomjáték azért elsősorban Tompos Kátyáé, aki már-már valószerűtlenül tökéletes Eliza.” (László Ferenc- Magyar Narancs)

„Alföldi Róbert hatásosan elegyíti a hibátlan öltöny-, felöltő- és frakk-viselést a szintén hibátlanul alpári modorral” (Csáki Judit – Revizor Online)

„Szakács Györgyi extravagáns ruhái szinte megszólalnak” (Götz Eszter – La femme)

„Ritkán adódik bemutató, melyben a két híres főhős összecsapása ilyen minden pillanatában kidolgozott, igaz és szenvedélyes asszó legyen.” (Gabnai Katalin – Art7)

„A darab egyébként messze felülmúlja a magyar musicalbemutatók színvonalát.” (We love Budapest)

„Sok színésznőt láttam már musicalben, de ebben a szerepben Tompos Kátya egyértelműen a műfaj mostani királynője idehaza.” (Galamb Zoltán – ekultura.hu)

Forrás: Centrál Színház, Színház.org, facebook.com/Szinhaz.Central/