Börcsök Enikő rendezése is látható a Bakáts Feszten

2019 augusztus 30. péntek, 9:00

Család- és gyermekbarát összművészeti programokkal várja a közönséget augusztus 30-án és szeptember 1-jén a negyedik ferencvárosi Bakáts Feszt.

Pinceszínház: A Herner Ferike faterja / Fotó: Somfai Sándor

Kállay Gáborné, Ferencváros kultúráért felelős alpolgármestere szerdán az M1 aktuális csatornán elmondta: mivel az Assisi Szent Ferenc-plébániatemplom teljes rekonstrukciója befejeződött, így a Nagyszínpad újra Budapest egyik legszebb temploma előtt, a Bakáts téren áll majd.

Számos klasszikus és komolyzenei koncerttel, gasztronómiai programokkal, valamint színházi előadásokkal készülnek a rendezők. A Kálvin udvaron felállított színpadon a színházkedvelők szombaton Donald Churchill Édes bosszú című kétrészes vígjátékát tekinthetik meg a Turay Ida Színház előadásában, vasárnap pedig Csehov Egyfelvonásos komédiák című darabját mutatja be a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház Vidnyánszky Attila rendezésében.

Soós Péter, a ferencvárosi Pinceszínház igazgatója elmondta, hogy pénteken Háy János A Herner Ferike faterja című darabjával avatják fel a Kálvin udvart. A szatíra Börcsök Enikő első rendezése, a főszerepben Kaszás Gergővel, Borbiczki Ferenccel és Lázár Balázzsal.

Forrás: MTI, Színház.org