Lackfi János, Vecsei H. Miklós és Szabó Balázs zárja a zsámbéki évadot

2019 augusztus 30. péntek, 8:49

Szombat este Lackfi János nagyon mai, kortárs zsoltárait hallhatja a közönség a szerző előadásában a Zsámbéki Nyári Színházban nem mindennapi zenei kísérettel.

Lackfi János

A költő lánya, Lackfi Johanna (ének) és zenésztársai, Molnár György (gitár) és Kormány Bendegúz (dobok) muzsikálnak majd a produkcióban.

A Romtemplom csodálatos díszletében megrendezett este a zsámbéki irodalmi-színházi sorozat MAJDNEM utolsó előadása lesz. A közönség kérésére a szervezők az eredeti programhoz még egy ráadással készültek, így szeptember 7-én délelőtt – rendhagyó módon a Zárdakertben – sor kerül a Szívárnyék c. felolvasószínházi produkcióra Seres Tamás rendezésében: Vecsei H. Miklós színművész főszereplésével, Szabó Balázs (gitár, ének) közreműködésével. A szervezők várják a közönséget szeretettel mindkét előadásra Zsámbék két emblematikus történelmi helyszínén, jegyek a https://zsambekiszinhaz.jegy.hu/ oldalon kaphatók.

Lackfi Johanna, Kormány Bendegúz, Molnár György

Ajánló a programok elé:

augusztus 31. | szombat | 20.00 óra | Romtemplom
BÉKESSÉG-HÍVOGATÓ
Zsoltározó zsiványok

„Ezen az estén igazán emberszámba vesszük az Istent, szólongatjuk, nyaggatjuk, hadakozunk, évődünk vele. A zsoltározás mondhatni csodálatos szószaporítás, örvénylő, futamodó, szeszélyes, ősi megszólalásforma. Lackfi János mai zsoltáraiban a mindenség sámlijára állva villanykörtét cserélő Istent mutatja be, aki játékosan belekeni a maradék színeket a papagáj tollába, és csepp emberkéket présel ki az emberből, mint tubusból a majonézt. Nem ódon pedellusbácsi, nem házsártos nagymama, hanem szenvedélyes, leleményes, vagány Teremtő, örök játszótárs.” (Lackfi János)

A Lackfi univerzumban felnőtt Johanna, a költő lánya, akihez több ismert Lackfi vers is szól, már énekesként zenei oldalon vesz részt a Békesség-hívogatóban

Molnár György gitáros-zeneszerző, Lackfi Johanna énekesnő és a dobos Kormány Bendegúz pedig a népdalaink dallamára igazított ószövetségi zsoltárokat adják elő színgazdagon, érzékenyen, mert illó, hogy minden nemzet saját énekkel dicsérje az Urat.

Szabó Balázs

RÁADÁS:

szeptember 7. | szombat | 11.00 | Zárdakert vagy Kőtár
#KedvesZsámbék 8.0
SZÍVÁRNYÉK

Pilinszky János két hangon 
Szabó Balázs (gitár, ének) és Vecsei H. Miklós főszereplésével
Szerkesztő-rendező : Seres Tamás

A tengerpartra

A tengerpartra kifekszik a tenger,
a világ végén pihen a szerelmem,
mint távoli nap vakít a szivem,
árnyéka vagyunk valamennyien.     / Pilinszky János /

A nyári hétvégékre egyre növekvő irodalmi-színházi szigetté vált a zsámbéki Romtemplom, amelynek évszázados díszletében remekül élt Radnóti Miklósné naplója Hámori Gabi előadásában éppúgy, mint Csákányi Eszter és Trill Zsolt előadásában a Mészöly Miklós-Polcz Alain est, vagy Kamarás Iván és Fenyő Iván előadásában Petőfi és Arany levelezése. A levelek mellett versek és széppróza is visszatérő „vendég” volt Zsámbékon, amelyhez remek zenészek kapcsolódtak, így fellépett Grecsó Krisztián és Kollár-Kelemencz László, Háy János és Beck Zoltán, vendégünk volt Lovasi András és Dés László olyan partnerekkel, mint Földes Eszter, Vecsei H. Miklós, Kamarás Iván, Hajdú Steve, Ugron Zsolna, Csákányi Eszter és Nagy Ervin.

Vecsei H. Miklós

Több mint 450 ember, duplateltház előtt mutatkozott be Zsámbékon a Sztalker Csoport új előadása, a Vízkereszt, de amúgy mindegy ifj. Vidnyánszky Attila rendezésében. A Romtemplom és esetenként a Kőtár, valamint a Zárdakert mellett a Zsámbéki Műemlék Rakétabázis Passióhangárja adott otthont további előadásoknak, mint Nagyházi Márton: Nem Akárki című moralitásjáték ősbemutatójának, valamint Lackfi János: Hinták című drámájának is, mindkettőt Galgóczy Judit rendezében láthatta a zsámbéki közönség.

Online jegyvásárlás: https://zsambekiszinhaz.jegy.hu/

valamint az Interticket országos hálózatában és az előadások előtt egy órával személyesen a helyszínen (csak készpénzes fizetési lehetőség)

Jegyárak: 2.500 Ft