Dráma és színház a bűnmegelőzésben – Már megrendelhető a kötet

2019 augusztus 31. szombat, 9:00

Már megrendelhető a Káva Kulturális Műhely 2018 őszén indított JUVENTAS – Drámapedagógia a bűnmegelőzés szolgálatában című projektje során készült tanulmánykötet, amely egyben a Színház és Pedagógia kiadványsorozat 11. darabja is.

A Káva által vezetett konzorcium 2018–19-ben három nagyobb modulba szervezve, öt szűkebb területet jelölt ki, amelyeken a partnerintézmények és szakemberek bevonásával gyermekvédelmi szakemberek és pedagógusok közösen „tesztelték”, hogy a dramatikus eljárások miként tudnak hatékonyan és fenntartható módon beépülni a bűnmegelőzés rendszerébe Magyarországon.

A hatékony ifjúsági bűnmegelőzés és az alkalmazott dráma kapcsolatára vonatkozó közpolitikai és programszervezési kérdésekre következtetéseket fogalmaztunk meg. Azt reméljük, hogy kötetünk e speciális kérdésfelvetésen túl is érdeklődésre tarthat számot a drámapedagógia hatása iránt érdeklődők körében.

A kötet szeptember elejétől elérhető a Káva irodájában (rendelés a herter.julia@kavaszinhaz.hu címen keresztül), a letölthető példány pedig augusztus 30-a után lesz elérhető a Káva honlapján!