A Csárdáskirálynővel indul az évad az Operettszínházban

2019 szeptember 03. kedd, 10:44

A Csárdáskirálynő – melynek próbái már javában zajlanak – hármas szereposztásban debütál. Szeptember 6-án Fischl Mónika, 7-én Lévai Enikő, 8-án pedig Kiss Diána kelti életre a címszereplőt. Kálmán Imre halhatatlan remekművét Vidnyánszky Attila rendezi.

A Csárdáskirálynő a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon debütált a nyáron, szeptember 6-tól pedig beköltözik az Operettszínházba a Cziegler Balázs által megálmodott lenyűgöző óriásgramofonnal és Berzsenyi Krisztina jelmezeivel.

Csárdáskirálynő a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon / fotó: Budapesti Operettszínház

A darabnak eredetileg az “Éljen a szerelem!” címet szánták, de végül még az ősbemutató előtt Csárdáskirálynőre változtatták azt.

Az első világháború idején született mű már a maga idejében is leírhatatlanul népszerű volt, nemcsak azért, mert az uralkodó családdal kapcsolatos pletykák elevenedtek meg a történetben, hanem előadásmódjában és témájában pont azt a könnyedséget közvetítette, amire akkor olyan nagy szükség volt.

Csárdáskirálynő a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon / fotó: Budapesti Operettszínház

A produkció ezúttal visszanyúl az eredeti, 1916-os Gábor Andor-féle magyar változathoz, de az alaptörténet természetesen változatlan: főúri, bohém szereplők, szerelmi bonyodalmak, fülbemászó dallamok a könnyedség jegyében, történelmi szálak, az Osztrák-Magyar Monarchia felbomlásának viharfelhői.

Csárdáskirálynő a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon / fotó: Budapesti Operettszínház

Szeptember 6-án Fischl Mónika, 7-én Lévai Enikő, 8-án pedig Kiss Diána kelti életre a címszereplőt, mellettük pedig olyan színészek állnak színpadra, mint Vadász Zsolt, Bakos-Kiss Gábor, Homonnay Zsolt, Laki Péter, Szendy Szilvi, Csuha Lajos, Dézsy Szabó Gábor, Felföldi Anikó, Siménfalvy Ágota, Mészáros Árpád Zsolt és Langer Soma.

Forrás: Budapesti Operettszínház