Idén is Piknikel a József Attila Színház

2019 szeptember 05. csütörtök, 12:03

Szeptember hetedikén, szombaton 11. alkalommal rendezik meg a XIII. kerület kulturális fesztiválját. Immáron hagyománnyá vált, hogy a József Attila Színház is a kitelepülők között van. (X)

Ezúttal sem csalódik, aki ellátogat a színház standjára, hisz minden órában más színművész ajánlja a Film évadának előadásait.

A 2019/2020-as évad igazán izgalmasnak ígérkezik: a József Attila Színház repertoárjára olyan nemzetközi klasszikusok kerülnek fel, amelyek nemcsak a vásznon; a színpadon is megállják helyüket. A” Macskafogó” musical változatával indul szeptember 28-án az évad, amit egy hétre rá követ a négy Oscar-díjat nyert „A Király beszéde” színpadi adaptációja. Pierre Richard klasszikusa, „A magas szőke+két szőke” „Magas szőke barna férfi felemás”… címmel szórakoztat bennünket az ünnepek környékén..

Bereményi Géza kultfilmje, az „Eldorádó” februárban érkezik. Az évadot a Dolly Parton jegyezte „9-től 5-ig” zárja. A Gaál Erzsébet Szúdió idei premierje pedig „A nagy négyes” című vígjáték lesz. Csiszár Imre és Hargitai Iván mellett Szente Vajk idén duplázik: a két zenés darabot ő állítja színpadra. Simon Kornél és Funtek Frigyes pedig idén debütál Angyalföldön.

A „Színész-simogatóban” Nemcsák Károly, Quintus Konrád, Fekete Réka Thália, Ujréti László nyitja a sort; de Fehér Annával, Baranyi Lászlóval, Fila Balázzsal, Chajnóczki Balázzsal éppúgy találkozhatnak, mint Galambos Erzsivel, Kocsis Judittal vagy Gazdag Tiborral.

A Rakpart Színpadon 14:00 órától láthatnak ízelítőt az előző évad utolsó, nagysikerű bemutatójából, a „Lila ákác”-ból. A Kontroll csoport, Európa Kiadó és Cseh Tamás nótái az előadás szereplőinek tolmácsolásában szólalnak meg. Pikali Gerda, Korponay Zsófi, Kovalik Ágnes, Fazakas Júlia, Blahó Gergely, Chajnóczki Balázs, Nagy Norbert és Fila Balázs igazi buli hangulatot teremt.

Ha az időjárás kicsit szomorkásnak ígérkezik is, a József Attila Színház programja garantáltan jókedvre derít.

(X)