10 év után a Tháliában tér vissza a színpadra Kamarás Iván

2019 szeptember 06. péntek, 7:29

Novembertől Kamarás Iván formálja meg a hímsoviniszta férfit Robert Dubac A férfiagy – avagy nincs itt valami ellentmondás? című egyszemélyes vígjátékában és decembertől Schell Judit mellett Johnnyt, Terrence McNally Ketten egyedül című New York-i duettjében.

A Thália Színházban futó előadásokban először Csányi Sándor mutatkozott be, aki 2019 májusában elköszönt a daraboktól, hogy kötöttségek nélkül családjára és saját karrierjére koncentrálhasson. Elérkezettnek érezte az időt, hogy megköszönve a közönség szeretetét, ebben a két kiváló produkcióban másnak adja át a stafétát.

Novembertől Kamarás Iváné lesz a feladat, hogy A férfiagyban magára öltse Székely Iván, a hímsoviniszta férfi szerepét – felidézze nőkkel kapcsolatos emlékeit, tapasztalatait, és a gondolkodását formáló más hímsoviniszta férfiak bőrébe is belebújva elevenítsen meg a színpadon összesen hat különböző férfitípust. Decembertől pedig a Ketten egyedülben Schell Judit mellett megformálja Johnnyt, a börtönviselt, sármos szakácsot, akit a darabból készült Krumplirózsa (1991) című nagy sikerű filmben Al Pacino alakított.

Kamarás Iván

Kamarás Iván elárulta, A férfiagy szövegkönyvét már hetek óta tanulja. A két szerepre Schell Judit kérte fel, akivel a Színművészetin osztálytársak voltak, így akkoriban sokat játszottak együtt.

Nagyon várja az új kihívásokat – szakács szerepet még soha nem játszott, a főzőtudományán állítása szerint van még mit csiszolni, bár ez a Ketten egyedülben nem lesz hangsúlyos. A férfiagyban viszont egyedül áll majd a színpadon, a hat különböző karaktert megformálva…

Arra a kérdésre pedig, hogy Kamarás Iván érti-e a nőket, nevetve csak annyit felelt, hogy persze, szótára is van hozzájuk, amelyet meg is osztott. Íme:

igen = nem
nem = igen
nem tudom = igen
nem tudom = nem
csinálj, amit akarsz = ne merj tenni semmit
nem érdekel = nagyon is érdekel
érdekel, persze = nem érdekel
nincs baj = minden baj
minden baj = semmi komoly nem történt
szomorú vagyok = gyere ide és ölelj meg
ne érj hozzám = gyere ide és szeretgess
rendben = baromira nincs rendben
ne szeress akkor = szeress már
dagadt vagyok = éhes vagyok
fogynom kellene = éhes vagyok
nincs szükségem rád = szükségem van rád
utállak = szeretlek, de seggfej vagy
szeretlek = szeretlek

Iván 2009 óta nem vállalt kőszínházi repertoár-előadást, így tíz év után most a Thália színpadán láthatják ismét a nézők! A férfiagy – avagy nincs itt valami ellentmondás? című előadásra a jegyek már szeptember közepétől kaphatók!