Budapest, Te csodás – Swingoperett-est a Dohány utcai zsinagógában

2019 szeptember 06. péntek, 14:16

A Zsidó Kulturális Fesztivál egyik helyszínén, a Dohány utcai zsinagógában Budapest, Te csodás címmel szeptember 9-én swingoperett-estet tartanak, melyen mások mellett Homonnay Zsolt és Koós Réka is fellép.

Az gálán a mai hangzást vegyítik az operettek legnépszerűbb dalaival.  

A Monarchia Operett társulata azt a célt tűzte ki, hogy magasan képzett fiatal tehetségekkel fiatalos, lendületes formában, és a klasszikus értékeket megőrizve népszerűsítse a magyar nemzeti kincsnek tekinthető operettet. 

Az Artisjus- és Fonogram-díjas szaxofonművész, zenész, zeneszerző, Bársony Bálint és zenekarának előadásában az operett többek között szaxofonon, dobbal, elektromos gitárral szólal meg, kissé bossa novás, jazzes hangszerelésben, amely új, modern színt ad a dalok világának, de nem nyomja el a műfaj alapadottságait.

A szeptember 9-i estén újszerűen, táncos ritmusban szólalnak meg a jól ismert slágerek, mint pl. a Táncolnék a boldogságtól, a Jaj, cica, a Te rongyos élet, az Egy dunaparti csónakházban, a Hétre ma várom, a Legyen a Horváth kertben, a Jöjjön ki Óbudára, a Cintányéros cudar világ vagy az este címadó dala, a Budapest, Te csodás.

Előadók: Bársony Bálint és zenekara, valamint a szólisták: Árvai Dániel – tenor; Gats Éva – szubrett; Homonnay Zsolt – bonviván; Kollár Péter Erik – komikus; Koós Réka – musical énekes és Sipos Mariann – primadonna.

A Zsidó Kulturális Fesztivált a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH), a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) és a Broadway Event Közhasznú Nonprofit Kft. szervezi.