“Lett egy ügyünk” – Ember Márk sorai A Nagy Gatsby elé

2019 szeptember 07. szombat, 16:09

Szeptember 7-én debütál a A Nagy Gatsby című zenés produkció a Vígszínházban.

Tom Buchanan szerepében Ember Márk látható, aki Instagram és Facebook oldalán személyes sorokat is közzétett a premier kapcsán. Az engedélyével közöljük írását, amelyből arra kapunk választ, milyen érzések tölthetnek el egy színészt a próbaidőszak utolsó fázisában.

Márk Instagram oldalát ITT követhetik.

Ma van A nagy Gatsby bemutatója.

Próbalok a legszikárabban fogalmazni, nem szeretném, hogy az esetleg túlzó kifejezések rossz érzést keltsenek, vagy elriasszanak valakit attól, hogy a végére érjen ennek az írásnak, mert azt viszont nagyon is akarom, hogy minél többen megtudjátok,  mi történik éppen.
(….)

Amennyire megfigyeltem eddigi rövid pályam alatt, ha egy színházi alkotó jó próbafolyamatban vesz részt, a főpróbahétre eljut abba az állapotba, hogy akár az egész világ jövőjét az előadás sikerétől teszi függőve. Semmi sem fontosabb ekkor már, az agynak nem jut több fölösleges hely másra.

A főpróbahéten minden egyes rossz próba, vagy akár egy rosszul elkapott pillanat, egy pici hiba is álmatlan éjszakákhoz, végeláthatatlan gondolatokhoz vezet. Ilyenkor az emberiség összes fürkésző tekintét magadon érzed, mert azt hiszed mindenkit (is) az foglalkoztat, hogy vajon összejön-e nekik? Még akár egy rövid pillanatra azt is elhiszed, hogy ha sikerül a csapattal végigvinni azt amit akartok, akkor talán a társadalmunk összes problémaja (is) megoldódhat.

Persze ezt tényleg nagyon rövid ideig gondolod, mert se hülye, se naív nem vagy, és ha éppen rossz passzban vagy, ettől a gondolattól még borzalmasabban leszel, mert mi van ha nem sikerül?

Mindezt úgy neveztem fentebb, hogy a jó próbafolyamat főpróbahete.

Pedig ez az egész inkább tűnik szörnyen nyomasztónak, mint a világ legkiralyább dolgának… és mégis az! Ez mutatja, hogy mennyire vált fontossá számodra, mennyire lett -divatosan fogalmazva- ügyed, az amiben éppen benne vagy. Velem, és azt hiszem mondhatom a csapat nevében, hogy Velünk most ez történik. Lett egy ügyünk. Mától a tiétek is, ha szeretnétek velünk jönni.

Ember Márk

Köszönet Márknak a publikálás lehetőségéért!

Márk Instagram oldalát ITT követhetik.

A Nagy Gatsby-ről készült galériánk ITT elérhető.