Hagyaték – Rába Rolanddal készül a Láthatáron Csoport új előadása

2019 szeptember 10. kedd, 7:00

A Láthatáron Csoport új évadot indít, és november 6-án Tárnoki Márk rendezésében új premierre készül a Hold 21 HPS KultSzalonban.

Martin Miller A tehetséges gyermek igazi drámája című könyve, valamint Alice Miller írásai alapján mutatnak be egy pszichológiai szempontból kifejezetten bonyolult anya-fiú kapcsolatot Hagyaték címmel. Főszerepben Feuer Yvette és Rába Roland.

A Láthatáron Csoport közleménye:

Kedves Barátaink, Követőink és együttműködő Partnereink!

Véget ért a nyár. Kicsit mindannyian szomorkodunk ilyenkor, de azért lelkesedéssel vágunk bele az új feladatokba, és várjuk a kihívásokat. Mi is így vagyunk ezzel.

Pihentünk, töltődtünk, és hamarosan elkezdjük új bemutatónk próbáit, amit már nagyon várunk! Gyulay Eszter dramaturg és Tárnoki Márk rendező ugyanis két hónapja dolgoznak a szövegkönyvön, ami most elkészült. A bemutató címe Hagyaték, Martin Miller „A tehetséges gyermek igazi drámája” című könyve, valamint Alice Miller írásai alapján. Egy nem hétköznapi anya-fiú kapcsolat bontakozik ki előttünk mozaikszerűen: a világhírű pszichológus valósága ütközik egy titkok, elnyomás, bántalmazás, elhallgatások és hazugságok között élő, magányos fiú valóságával. Ebbe a sajátos anya-gyermek kapcsolatba Feuer Yvette és Rába Roland játékán keresztül nyerünk betekintést november 6-án 19 órakor, a Hold21 HPS KultSzalonban (Budapest, Hold u. 21.).

Feuer Yvette / Fotó: Láthatáron Csoport

A színház és pszichológia határvonalán egyensúlyoz februárban debütáló Suli-Bulli munkacímű részvételi színházi előadásunk is, ami az iskolai erőszak témájára fókuszál. A csoportunkkal régóta hasonlóan gondolkodó Horváth Kristóf írja, és a rendező a több filmjével is jelentős elismerést kivívó Császi Ádám lesz. Erről hamarosan többet is elárulunk még.

Szeptember 12-én a Szabóky Adolf Általános és Szakképző Iskolába, szeptember 13-án pedig a Burattino Általános és Középiskola, Gyermekotthonba visszük el az Edward Bond művéből készült Ablak című előadást Bethlenfaly Ádám rendezésében. Egy széthulló család történetén keresztül szól kiszolgáltatott élethelyzetekről és a felnövés nehézségeiről. A három jelenetből álló előadást Feuer Yvette, Fehér Dániel és Gerner Csaba játsszák. Feldolgozó foglalkozás is segíti a diákokat, hogy a színdarab hatására felmerülő gondolataikat, érzéseiket megfogalmazhassák.

Urbanovits Krisztina, Háda Fruzsina, Kőszegi Judit / Kiállok érted / Fotó: Láthatáron Csoport

A KV Társulattal és a Névtelen Utak Alapítvánnyal közös Kiállok érted című produkció Romankovics Edit rendezése, mely az ORFK szervezésében valósul meg. Aktualitása abban áll, hogy az áldozattá válás folyamatát követi végig egy mesei és valós elemeket keverő keretben. A darabot feldolgozó foglalkozás követi minden esetben. Szeptember 16-án a Nagyszakácsi Művelődési Házban, szeptember 20-án a Hűvösvölgyi Gyermekotthonban, szeptember 24-én pedig Szigetváron, a Vigadó Kulturális Központban tekinthető meg. A produkció Feuer Yvette, Háda Fruzsina, Hajmási Dávid, Kőszegi Judit, Száger Zsuzsanna, Urbanovits Krisztina és Ficzere Béla előadásában látható.

Jó szórakozást és együtt gondolkodást velünk!

Láthatáron Csoport