65 perc a magyar szinkronért – Őszi sorozat indul

2019 szeptember 12. csütörtök, 13:07

Októberben ünnepli fennállásának 65. évfordulóját a világ egyetlen – eredetileg – szinkronstúdiónak épített épülete, a Pannónia Stúdió, ezért “65 perc a magyar szinkronért” címmel szervez őszi sorozatot a Magyarszinkron.hu szerkesztősége.

Pannónia Stúdió / Fotó: MTI

– Azt szeretnénk, hogy az idei ősz egy kicsit a magyar szinkronról és a Pannónia Szinkronstúdióról egyformán szóljon – áll a Szinkronikum Egyesület közleményében. Több olyan programot terveznek, amelynek hosszúsága éppen 65 perc lesz. Az első rögtön a Színházak éjszakáján várható Szinkron Színház néven.

A lap Facebook-oldalán október-november során 65 olyan rövid emlék, történet jelenik majd meg, amelynek olvasása – darabonként – nem tart tovább 1 percnél.

A tervek szerint az érdeklődők ellátogathatnak majd a Pannónia Stúdióba is, ahol 65 perc idegenvezetés keretén belül ismerkedhetnek a magyar szinkron legendás fellegvárával.

– A magyar szinkron hazai jelenléte egyedülálló az egész világon, amihez egy olyan épület megléte is társul, amely világszámként is bátran számon tartható – vélik a szervezők.

Mivel a hazai rajongótábor lelkesedése töretlen a magyar színészek iránt, így az ősz során néhányan lehetőséget kapnak majd arra is, hogy személyesen találkozhassanak hazai kedvenceikkel. Ráadásul a legügyesebbek a mikrofon előtt is kipróbálhatják magukat, hogy személyesen élhessék át egy film vagy sorozat szinkronizálásának élményét.

Minden további információ elérhető a Magyarszinkron.hu Facebook-oldalán és a magyarszinkron.hu-n.

Forrás: OS/MTI