Zenés expedícióval készül a Madách Színház a Színházak Éjszakájára

2019 szeptember 12. csütörtök, 12:05

Az idei Színházak Éjszakáján a Madách Színházban a Bolyongók című ifjúsági darab előbemutatóját tekintheti meg a közönség 11.00 és 14.00 órakor.

Az előadást, melynek alcíme zenés űrexpedíció gyerekeknek gyerekekkel, 10 éves kortól ajánlják.

A színdarab Arany János, Buda Ferenc, Kosztolányi Dezső, Szabó Lőrinc, Szabó Magda, Tóth Árpád, Zelk Zoltán és Weöres Sándor verseinek felhasználásával készült Puskás Péter, Kovács Lotti, Szilvási Judit, Csányi Áron, Harsányi Márk, Haszonics Anett, Majer Jázmin, Náray-Kovács Zsombor, Neuhauser Emil Béla, Papp-Horváth Levente, Tóth Ákos főszereplésével.

Fotó: Madách Színház

A zenés művet Szemenyei János állítja színpadra.

A programra már lehet lehet előzetesen is regisztrálni a Színházak éjszakája oldalán.

Egy űrexpedícióról:

“Szárnyati! Hallasz minket? Vétel. Amióta elhagytuk a bolygót, semmit nem hallunk felőled. Mégis minden percben érezzük, hogy velünk vagy. A fülünkben kopognak a szavaid, rímeid, minden, amit tőled kaptunk. Szeretnénk megköszönni. Talán eljut hozzád ez a palackposta. Mi elindultunk a Föld felé. De még hosszú út áll előttünk. Sok mindent kell megbeszélnünk. Azt hiszem, nagy felfedezés küszöbén állunk. A felnőtté válás küszöbén. Szárnyati Géza, te ismeretlen, mégis ismerős lény, megmutattad nekünk, földi bolyongóknak, hol kezdjük. Megmutattad, mihez nyúljunk, ha elakadunk. Hogy ne csak túléljünk. Éljünk. Felelősek vagyunk a döntéseinkért. És van remény új világokat felfedezni. Külön-külön. És együtt is. Eszter voltam. Adás vége.”