Eszenyi Enikő rendezi a Mágnás Miskát a Vígszínházban

2019 szeptember 13. péntek, 10:18

Közel húsz év után újra bemutatják a Vígszínházban az egyik legismertebb hazai operettet, a premiert október 26-án tartják. A próbák a héten megkezdődtek.

Miska, Marcsa, Baracs, Rolla, Pixi, Mixi és a Korláthy família feledhetetlen és szeretett hőseink. Fergeteges humor, irónia és olyan mély szerelem, hogy belefájdul a szívünk – írja az operettről ajánlójában a Víg.

Próbafotó: Juhász Éva

A Vígszínház előadásában Korláth grófja Hirtling István lesz, Korláth Lotti grófnőt Bandor Éva játssza, Rollát Dobó Enikő, Gidát Dino Benjamin e.h. alakítja. Técsey Pikszit Horváth Szabolcs, Récsey Mikszit Orosz Ákos kelti életre. Marcsa bőrébe Szilágyi Csenge bújik, Miska szerepében ifj. Vidnyánszky Attilát láthatják.

A Mágnás Miska díszlettervezője Antal Csaba, a jelmezeket Pusztai Judit jegyzi. A koreográfus Kováts Gergely Csanád.

Próbafotó: Juhász Éva

Szirmai Albert, Bakonyi Károly és Gábor Andor operettjének ősbemutatója 1916. február 12-én volt a Király Színházban. „Magnaten Miska” címmel színre került Bécsben, Milánóban és más európai városokban is.

Az operett legnagyobb slágerei közé tartozik többek között a Cintányéros cudar világ, a Csiribiri, Csiribiri kék dolmány, és a A nő szívét ki ismeri…