Színházak Éjszakája – Koncert, bábuöltöztetés és a Macskafogó is vár a József Attila Színházban

2019 szeptember 13. péntek, 12:59

Az esemény nyitányaként a nagy érdeklődéssel kísért Macskafogóból mutatnak ízelítőt szeptember 21-én.

Fotó: Kállai-Tóth Anett / József Attila Színház

A József Attila Színház ajánlója:

Te mit viszel magaddal az idei Színházak éjszakáján? Távcső? Autogram kérő füzet? Könyv? Dedikálásra váró CD? Vagy szimplán a kíváncsiságodat, a jókedvedet és a színház iránti szeretetet?

Egy biztos, aki a József Attila Színházat választja, számos izgalmas, szórakoztató programon vehet részt. Rögtön egy nagyágyúval indítanak Angyalföldön: a nagy érdeklődéssel kísért Macskafogóból mutatnak ízelítőt az esemény nyitányaként. Funtek Frigyes hosszú évek óta nem dolgozott Budapesten, ezt töri meg a 2020. február 8-ra tervezett bemutatóval. Az Eldorádóról beszélget vele Szokolai Brigitta, a színház dramaturgja.

Fotó: Kállai-Tóth Anett / József Attila Színház

Új hagyomány született a József Attila Színházban: tavasszal kezdték vászonra vinni színészeik kéznyomait. A Színházak éjszakáján három, évtizedek óta a teátrumban játszó színésznő kézjegyét örökítik meg: Fehér Anna, Kocsis Judit és Vándor Éva lesz a délután főszereplője. Ahogy tavaly, úgy idén is lehet nyílt próbát látogatni: az esti, salgótarjáni vendégjáték kulisszái mögé lehet belesni. A Lovagias ügy lejáró próbája regisztrációhoz kötött.

Fotó: Kállai-Tóth Anett / József Attila Színház

Az idei évadtól nemcsak a már jól ismert IRodalmi KÁvéház, hanem a JaSZAlon is várja az érdeklődőket. Ízelítőként a sorozat háziasszonya, Huszárik Kata beszélget Blazsovszky Ákossal a bűvészetről és a láthatatlan színházról Bonyecz Ervinnel. A Gaál Erzsébet Stúdióba érkezik az Apró kozmikus félreértés. Forgách András 12 nő voltam című művének adaptációja a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház előadása. A szerzővel szintén Huszárik Kata beszélget.

A díszlet- és jelmez készítés igazi varázslat. A Magas szőke barna felemás… decemberi premierjén Papp Janó egyedül valósítja meg az előadás látványvilágát. A Színházak éjszakáján nemcsak korábbi munkáiból mutat terveket. Messze földön híresek az általa készített jelmez bábuk, amelyek közül kettőt délután négytől a Kiállítóteremben öltöztet fel.

Fotó: Kállai-Tóth Anett / József Attila Színház

A József Attila Színház dús programjait két koncert zárja. Ismét Paraszt a metrón. Aki nem kíméli a húrokat: Gazdag Tibor és a Kikezek. Az est zárásaként a színház művészei szemezgetnek kedvenc dalaikból. A József Attila Színház programjai közül a legtöbb nincs előzetes regisztrációhoz kötve, így semmi mást nem kell, hogy magaddal vigyél, mint a karszalagod.